42 Hacı Adayı Uğurlandı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, 42 hacı adayı İstasyon belediye terminal tesislerinden uğurlandı.

42 Hacı Adayı Uğurlandı
Çaycuma ilçesinde, 42 hacı adayı İstasyon belediye terminal tesislerinden uğurlandı. Hacı adayları İstasyon Belediye Terminal Tesislerinden uğurlandı.

Uğurlamaya gelen Çaycuma Müftüsü Ömer Keskin, Hacılarımızı bugün hacca uğurluyoruz diyerek hacılara iyi yolculuklar diledi. Keskin; “Gördüğünüz gibi burada coşkuyla ve Belediye Başkanımızın katılımıyla bu kardeşlerimizi uğurluyoruz. Burada hacı adaylarımıza bir takım nasihatler ve tavsiyelerde bulunduk. Sabır telkininde bulunduk. Başlarındaki görevlilerin talimatlarına uymalarını istedik ve dualarla uğurladık. İnşallah tekrar sağlıcakla dönerler.”dedi.

Hacı uğurlamasına katılan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, duygularını anlatarak iyi yolculuklar diledi. Gülşen; “Bugün ilçemizden 42 vatandaşımızı kutsal topraklarımıza Kuran-ı Kerimin indiği ve rehberlerimizin topraklarına gönderdik. Oldukça yoğun bir katılım var. Ben başta Müftümüze, Kaymakamımıza ve Diyanet İşleri Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu etkinlikler bizim her zaman birliğimizi, bütünlüğümüzü, maneviyatımızı koruyan ve gün geçtikçe artıran bir etkinlik olarak görülmektedir. Kendilerine hayırlı yolculuklar, hayırlı ibadetler diliyorum.”dedi.

Uğurlamaya katılan CHP Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu ise; “Bugün burada Çaycumalı hacılarımızı uğurluyoruz. Çaycuma’dan 42 hacı adayımızı kutsal topraklara gitmeleri nedeniyle burada uğurlamaya geldik. Hacılarımıza hayırlı yolculuklar diliyoruz ve tekrar sağlıklı bir şekilde dönmelerini diliyoruz.”dedi.

Kaynak: İHA