Maradona'dan Leonardo'ya Eleştiri

09.

01.2012 - Arjantinli efsanevi futbol adamı Diego Maradona, Paris Saint Germain`in sportif direktörü Brezilyalı Leonardo`yu eleştirdi ve Leonardo`nun ne yaptığını anlamadığını söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri`nin El Vasl takımının teknik direktörü Maradona, Canal Plus`a yaptığı açıklamada, ``Leonardo`yu anlayamıyorum. Milan`dan İnter`e geçtiğinde de anlayamamıştım. Bugün PSG`de ne yaptığını da anlamıyorum. Futbolcu mu, antrenör mü, menajer mi, petrolcü mü diye kendime soruyorum ama anlamıyorum`` dedi.

Futbolda günümüzde lobi yapmayı bilmenin kazandırdığını söyleyen Maradona, Leonardo`nun tutumunu onaylamadığını söyledi.

Maradona, ``Bugüne kadar, futbolda böyle tavırlar görmüyorduk. Bu olmaz. Milan`dan İnter`e gitmek, Boca`dan River`a gitmek gibidir. İhanettir. İhanet edenler hala oradalar ve PSG`dekiler gibi çok parası olanlarla sözleşmeler imzalıyorlar. Bu durumda haksız olan benim, haklı olan da Leonardo`` dedi.

-Leonardo-Leonardo, basına yaptığı açıklamada Maradona`ya kısa bir yanıt verdi.

Leonardo, ``Biliyorsunuz ben de anlamıyorum. Maradona haklı, bu böyle. O, gelmiş geçmiş en iyi 3. futbolcu, çünkü artık Messi var ve o en iyisi`` dedi.

Katarlı bir grup, geçen yıl PSG`nin hisselerinin büyük bölümünü satın almış, Leonardo 13 Temmuz`da takımın sportif direktörlüğüne getirilmişti.

(AFP-OK-ZZ)
Kaynak: AA