Kekikte Verimliliği Sürekli Hale Getirecek

Osmaniye’de 30 dönümlük arazi üzerine kekik diken Kalecik Sulama Birliği Başkanı Turgut Beycioğlu, amacının kekik üretiminde verimliliği sürekli hale getirmek olduğunu söyledi.

Kekikte Verimliliği Sürekli Hale Getirecek

Dervişiye köyünde kendisine ait zeytin ağaçlarının arasına Hatay’dan getirdiği kekikleri diken Beycioğlu bunun diğer çiftçilere örnek olmasını beklediğini kaydetti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile istişareler neticesinde 30 dönümlük arazi üzerine kekik diktiğini belirten Turgut Beycioğlu kentteki ilk kekik dikimini gerçekleştirdiği için heyecanlı olduğunu söyledi.

Beycioğlu, “İnşallah iyi ürün elde alırız ve diğer çiftçilerimize örnek oluruz. Bilindiği gibi dünyada kekik üretiminin yüzde 75’ini Türkiye karşılamaktadır. Bu anlamda da önemli bir üründür. Bizim ektiğimiz bu kekik, dağda yetiştirilen, bilinen kekikten daha verimli bir kekiktir. Bu gün ektiğimiz kekik fidelerinden Nisan ayında mahsul alabileceğiz. Yaş olarak piyasaya sunmayı planlıyoruz. Dağdaki kekik baharlıktır. İlkbaharda almış olduğu yağışlarla büyük ve bir iki ay kadar ömrü vardır. Ben tarım arazisine ekerek kekikte verimliliği sürekli hale getirmek istedim.” dedi.

Fazla bir masrafı olmayan kekik ekiminden alacakları kaliteli ürün ile diğer çiftçileri de teşvik edeceğine inandığını belirten Kalecik Sulama Birliği Başkanı Turgut Beycioğlu kendilerine yol gösteren Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne teşekkür etti.