Jandarmadan Kaçak Akaryakıt Operasyonu

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 2011 yılında düzenledikleri operasyonlarla 2 milyon 270 bin lira değerinde kaçak akaryakıt ele geçirdi.

Jandarmadan Kaçak Akaryakıt Operasyonu

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 2011 yılında kaçakçılık ile mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda piyasa değeri 2 milyon 270 bin lira olan toplam 776 bin 500 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar sürdürülüyor. Son olarak Mustafa Kemal Paşa ve Karacabey’de Petrol Piyasası Kanununa Muhalefetten çalışma yürütüldü. Bursa`da jandarma tarafından düzenlenen operasyonda 31 bin 500 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, Bursa`nın Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde Bursa Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kaçak akaryakıt operasyonu düzenlendi.

Tatkavaklı Beldesi’nde yürütülen operasyonda R.E. (34) isimli şahsın yöretiminde ki tankerde 20 bin litre white spirit inceltici, başka bir tankerde ise 6 bin 500 litre karışımlı akaryakıt yakalandı. Gazyağı stok tankının içinde de 5 bin litre karışımlı akaryakıt olmak üzere toplam 31 bin 500 litre karışımlı akaryakıt ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısı`nın talimatıyla Jandarma tarafından araç şoförü R.E. ve şirket yetkilisi İ.B. (45) ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Operasyon sonuda 2 adet akaryakıt tankeri ise muhafaza altına alındı.

Ayrıca Karacabey Uluabat Mevkiinde şüphe üzerine hareket halinde iken durdurulan bir akaryakıt tankerinde Bursa İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler arama yaptı. Yapılan kontrolde, tankerde 26 bin litre akaryakıt türevi kimyasal maddenin bulunduğu tespit edildi. Kimsayasal maddenin akaryakıt irsaliyesinde ise endüstriyel temizlik maddesi yazılı olduğu tespit edildi. İrsaliyeyi tanzim eden şirket yetkilileri ile yapılan görüşmede ise irsaliye koçanlarını kısa süre önce kaybedildiği anlaşıldı.

Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ele geçirilen akaryakıt İl Özel İdare Müdürlüğüne teslim edildi. Şüpheli hakkında Petrol Piyasası Kanununa Muhalefet ve Resmi Belgede Sahtecilik suçundan işlem başlatıldı.

Bu arada Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 2011 yılında kaçakçılık ile mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda piyasa değeri 2 milyon 270 bin lira olan toplam 776 bin 500 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.