Barış Manço Tuzla’da Anıldı

Barış Manço, ölümünün 13.

Barış Manço Tuzla’da Anıldı
yıldönümünde Tuzla’daki kendi adını taşıyan ilköğretim okulunda düzenlenen törende anıldı.

Tuzla Barış Manço İlköğretim Okulu’nda düzenlenen anma toplantısına Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla ve sanatçı Barış Manço’nun oğlu Doğukan Manço da katıldı.

Barış Manço’nun hayatından kesitler sunan sinevizyon gösteriminin ardından söz alan konuşmacılar, Barış Manço’nun Türk sanatına bıraktığı izler ve yaşadığı döneme etkilerini anlatan konuşmalar yaptılar. Öğrenciler tarafından Barış ağabeylerine hitaben yazılan şiirlerin okunduğu anma töreninde Barış Manço şarkıları seslendirildi, halk oyunları gösterileri sunuldu. Programda ayrıca sanatçının unutulmaz programı “Adam olacak çocuk” öğrenciler tarafından canlandırıldı.

"Dönence", "Kol Düğmeleri", "Gülpembe", "Dağlar Dağlar", "Domates Biber Patlıcan" gibi unutulmaz eserler başta olmak üzere 200`ün üzerinde esere imza atan Manço, 41 yılı aşkın sanat yaşamında 300`ün üzerinde ödül aldı. Sanaçı ayrıca, 12 altın ve bir platin albüm ve kaset ödülün de sahibi oldu.

"Çocuk ve aileye yönelik eğitici ve eğlendirici bir dünya belgeseli" olan ve yayına girdiği günden beri milyonlarca izleyiciyi ekran başına toplayan "Barıs Manço İle 7`Den 77`ye" Türkiye’nin yanı sıra Avrupa ve Akdeniz ülkelerinden Orta Asya ve Yakın Doğu’ya kadar bir çok ülkede izlendi. Sanatçı Barış Manço, program çekimleri için "Ekvator`dan Kutuplar`a" yerküre üzerinde 150 değişik ülkeye giderek 500 bin km.`den fazla yol katetti. Bir baska deyişle, dünyanın çevresi 12 kez dolaşılmış oldu.