100 Yıl Sonra Akrabalar Bir Araya Geldi

Şanlıurfa`nın Akçakale ilçesinde, 100 yıldır bir birlerinin izini kaybeden Abu ceradi aşiret mensupları bir araya geldi.

100 Yıl Sonra Akrabalar Bir Araya Geldi
Bir kısmı Şanlıurfa merkezde, Siverek, Hilvan ve Akçakale ilçesinde ikamet eden ve diğer bir kısmı Kilis`te ve Suriye`de ikamet eden aşiret mensupları bugün Akçakale ilçesinde bir araya gelerek yeniden akrabalık bağlarını pekiştirerek, tanışma fırsatı buldular. Aşiret üyelerinin buluşmasına zemin hazırlayan Ali Demir ve çocukları bu tanışmaya ev sahipliği yaptılar. Buluşma ve tanışma yemeğine yaklaşık iki bin kişi bir araya geldi. Misafirlere geleneksel sac kavurma, kıymalı, salata ve değişik içeceklerikram edildi. Buluşma yemeğinde sac kavurması için beş koyun kesilirken 300 kilo pirinç kullanıldığı belirtildi. Yıllar sonra bir araya geldiklerini ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını belirten Halil Demir, bu vesileyle akrabaları ile yeniden tanışma fırsatı bulduklarını söyledi. Demir, "Biz daha önce bu akrabalarımızı tanımıyorduk. Bundan altı yedi ay önce var olduklarını öğrendik ve onları ziyarete gittik. Şimdide onlar bizlere iadeyi ziyerette bulunuyorlar. Ve biz Abu ceradi aşiret olarak biz bunlarıağırlamaktayız. Tanışma, kaynaşma, akrabalar arasın dayanışmayı sağlam için bir aradayız. Şu anda Kilis`ten gelen, Reyhanlı`dan gelen var, Suriye`den gelen akrabalar var. Urfa merkezden ve merkeze yakın köylerden gelenler var. Bu gelenler temsili olarak geldiler. Her aileden beli başlı kişiler gelmiş. Şu anda misafirlerimizin ileri gelenleri burada. Şu anda kaynaşma, buluşmak üzeri bir aradayız" diye konuştu

Diğer bir aşiret üyesi olan Salih Kurt ise, "Bu akrabalarımızla yüz yıllık hasreti gidermek üzere bir araya geldik. Suriye`den akrabalarımız Osmanlı döneminden beri bir birimizi tanıyamadık. Şuan buluştuk çok memnunuz. Yıllardır bir birimizi görmüyorduk. Yaklaşık olarak 100 yıldır bir birimizin izini kaybetmiştik. Şimdi bir aradayız çok mutluyuz. Bu mutluluğun devam etmesini temenni ediyorum" diye konuştu. Suriye`den gelen altı kişilik kafilenin sorumlusu Halife El Valiy de,"Bugün burada akrabalarımızla bir aradayız. Şükürler olsun akrabalarımızla bir aradayız. Bizler Suriye`den akrabalarımızla tanışmak için geldik. Bizleri bir araya getiren herkese şükran borçluyuz. Elhamdulilah sağ ve selamet içinde akrabalarımızla bir aradayız."dedi. Akşam yemeğini yiyen Ben-i ceradi aşireti üyeleri daha sonra guruplar halinde ilçeden ayrıldı.
Kaynak: İHA