Maçın Ardından

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Çapa:``Bir kaç oyuncumuzun ayaklarının yere basması gerekiyor,ya ayakları yere basacak ya da gerekenleri yapacağız``KARABÜK - 17.

12.2011 - Spor Toto Süper Lig`de sahasında Gençlerbirliği`ni 2-1 yenen Kardemir Karabükspor`un Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, ``Bir bütün halde hareket etmezsek başarmamız çok zor`` dedi.

Korkmaz, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, takıma kendisinin gelmesinden sonra 9 oyuncusu ile yollarını ayırdığını anımsatarak, takımın iyi oynaması için mücadele ettiklerini söyledi. Yönetim ile birlikte takımın iyi yerlere gelebilmesi için yoğun bir gayret içinde olduklarını vurgulayan Korkmaz, şöyle konuştu:``Bir bütün halinde hareket etmezsek başarmamız çok zor. Takıma 2 veya 3 transfer daha lazım. Ben takımın başına gelirken bir risk aldığımı biliyordum. Bugün sahada agresif ve mücadele eden bir Kardemir Karabükspor vardı. Oyuncu kalitesi çok önemli. Ben karakterli oyuncudan yanayım. Karakterli oyuncular takıma çok şey kazandırır. Bundan sonraki maçlarda bu oyunumuzla galip gelmenin yollarını arayacağız.``-Gençlerbirliği cephesi-Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa da, çok erken gol yemelerinin oyunlarını bozduğunu ve istediklerini yapmakta güçlük çektiklerini belirterek, şöyle konuştu:``Maçın başında gelen gol bizim oyun stilimizi bozdu. Kardemir Karabükspor`un ilerde baskı kuracağını düşünerek, oyunumuzu buna göre ayarlamıştık. Maç, golden sonra rakibin istediği gibi ilerledi. Beraberlik golünü iyi zamanda bulduk. 2. yarıya beraberlikle başladık ve yine istediğimiz olabilirdi, ancak olmadı. Bu maçta orta saha ve forvet arasında kopukluk vardı. Bazı oyuncularımıza futbolun sahada oynandığını göstermemiz gerekiyor. Bir kaç oyuncumuzun ayaklarının yere basması gerekiyor, ya ayakları yere basacak ya da gerekenleri yapacağız. Ayaklarının yere basmasını sağlarız.``-Oyuncuların yorumları-Kardemin Karabükspor`un yeni transferi Mustafa Sarp, galip geldikleri için mutlu olduklarını, takımın puan kaybına tahammülünün olmadığını söyledi.

Mabıala da zor maçtan iyi çıktıklarını ve bundan sonraki maçlarda başarılı olacaklarını kaydetti.

Genclerbirliği`nden Soner de, iyi başladıkları oyundan yenik ayrıldıklarını, uzun süredir yakaladıkları çıkışa bu maçın yakışmadığını belirtti.

Mehmet Akgün ise ligin 6. sırasındaki bir takımın bu maçta galip gelmesi gerektiğini, istedikleri gibi başlayamadıkları maçta beraberliği yakaladıklarını ancak 2. yarıda yedikleri golle yenildiklerini ve üzgün olduklarını ifade etti.

(AOL-FER-MTE)
Kaynak: AA