Erzincan'da Kozmetik Deposunda Yangın

Erzincan`da bir kozmetik deposunda çıkan yangın korkulu anlar yaşattı.

Erzincan'da Kozmetik Deposunda Yangın
Söndürme çalışmalarına katılan Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürü Sami Karakaş patlamadan kaçarken kafasından yaralanırken, iki itfaiye eri de çıkan dumandan zehirlendi. Yangını görüntüleyen gazeteciler yaşanan patlama sebebiyle yanmaktan son anda kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre, akşam saat 22.00 sıralarında Erzincan-Erzurum karayolu üzerindeki Yeni Sanayi Sitesi`nde bulunan bir kozmetik deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kimyasal maddelerin alev almasıyla yangın kısa sürede büyüdü. Şiddetli patlamaların yaşandığı yangına ilk olarak Erzincan Belediyesi`ne ait itfaiye ekipleri müdahale etti. 4 itfaiye aracı müdahalede yetersiz kalınca, çevre belde ve ilçe belediyelerinden yardım istendi. Takviye olarak 5 itfaiye aracı daha olay yerinesevk edilirken, Devlet Hava Meydanları`na ait iki itfaiye aracı da olay yerine çağrıldı. Alevlerin metrelerce yükseğe çıktığı yangını söndürme çalışmalarına Erzincan Emniyet Müdürlüğü`ne ait TOMA ve 3. Ordu Komutanlığı`na ait itfaiye ekibi de katıldı. 15 itfaiye aracı ile 2 saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı. Ekmek kapılarının çaresizce yanışını izleyen dükkan sahipleri ise polis tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı

Bu arada vatandaşların akın ettiği olay yerinde görüntü almaya çalışan gazeteciler, alevler arasındaki kozmetik deposuna fazla yaklaşınca şiddetli patlama ve alevler nedeniyle zor anlar yaşadı. Depoda bulunan bir tüpün patlaması ile gökyüzü bir anda aydınlanırken, patlamalar sırasında 2 itfaiye eri yangın merdiveninin tepesinde kaldı. İtfaiye Müdürü Sami Karakaş patlamadan kaçarken kafasını çarparak yaralanırken, Eyüp Aka ve Mustafa Polat isimli itfaiye erleri de dumandan zehirlendi. Yaralı itfaiyeciler,ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, yangın ihbarının ardından 4 ekiple yangına müdahale ettiklerini belirterek, "Çevre beldelerinin ve Erzincan Belediyesi`nin, 3. Ordu Komutanlığı`nın, Devlet Hava Meydanları`nın bütün ikmal vaziyetteki araçları ile su ve köpükle müdahale edildi. Şu an yangın kontrol altına alındı. Yangının kozmetik deposunda çıkması nedeniyle yangına müdahale süresi uzadı. Ara ara patlamalar meydana geldi" dedi.

Erzincan`da kozmetik ürünleri satan Yakup Sekman`a ait olduğu öğrenilen depoda yaklaşık 500 bin TL`lik maddi hasar meydana geldi.
Kaynak: İHA