Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların Doğu Akdeniz ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yurtta Hava Durumu
Yağışların kıyılarda ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara`nın doğusu ile Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur zamanla karla karışık yağmurlu 6 İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (Rüzgar; kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice esecek) 7 İzmir: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 10 Adana: Parçalı ve çok bulutlu, il genelinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 13 Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 13 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu 17 Trabzon: Parçalı bulutlu 20 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu (Buzlanma ve don olayı bekleniyor) 0 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 7
Kaynak: İHA