Tunca'da Su Seviyesi Düşüyor Meriç'te Artıyor

Taşkının yaşandığı Tunca Nehri`nde su seviyesi düşmeye başladı.

Balkanlar ve Trakya`daki aşırı yağmur sonucu karların da erimesiyle birlikte nehirlerdeki su seviyesi artmaya başladı. Nehir yatağına sığmayan sular taştı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri`nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı sular altında kaldı.
Günboyu yükselişini sürdüren su seviyesi gece saatlerinden itibaren düşüşe geçti. Buna karşın Arda Nehri`nden gelen suların da eklenmesiyle bu kez Meriç Nehri`nde su seviyesi yükselmeye başladı. DSİ`nin Tunca Nehri üzerinde bulunan Suakacağı ölçüm istasyonunda alınan son verilere göre 200 metreküp/saniye seviyesine kadar çıkan nehir suyu 04:00`te 161 metreküp/saniyeye indi. Meriç`te Nehri üzerindeki Kirişhane Ölçüm istasyonunda saat 02:00`de su seviyesi 823 metreküp/saniye olarak ölçülürken iki saat sonra bu rakam 857`ye ulaştı.
Su seviyesinin sabah saatlerine kadar bin metreküp/saniye seviyesine yükselmesi bekleniyor. Su seviyesinin yerleşim birimleri ve tarım alanlarını etkileyebilmesi için bu su seviyesinin bin 350 metreküp/saniyeyi geçmesi gerekiyor.