'Yatırımla milli mücadele yapıyoruz'

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ihtilalcilerden hesap sorulduğunu, artık bu ülkede kimsenin gece rüyasında görüp sabah ihtilal yapamayacağını söyledi.

'Yatırımla milli mücadele yapıyoruz'
Bakan Çağlayan, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Aşiyan Düğün Salonu'nda partisinin ilçe kongresine katıldı. Konuşmasında kongrenin ilçeye ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Çağlayan, Türkiye'nin dünyanın en gelişmiş ekonomileri arasında yerini alması için ellerinden geleni yaptıklarını ve 2012 yılında dünyanın 15 büyük ekonomisi arasında yer alacağımızı söyledi. Bölgedeki kurtuluş günlerinin Tarsus'ta Fransızlara karşı mücadele ettiğini söyleyen Çağlayan, "Bugün artık milli mücadelenin farklı bir boyutundayız. Artık ihracatla, ticaretle, yatırımla milli mücadele yapıyoruz. 9 yıldır bunları misliyle başarılı yapıyoruz" dedi.

Artık milli mücadelenin topla tüfekle değil ekonomiyle yapıldığını söyleyen Bakan Çağlayan, "Artık milli mücadele topla, tüfekle, silahla değil, evelallah ekonomiyle, yatırımla, üretimle, istihdamla, ihracatla yapılıyor. Ve şükürler olsun ki, 9 yıldır bu başarıyı her geçen gün üstüne bir sekme ekleyerek ilerliyoruz. Çünkü yola çıkarken biz söz verdik. Biz dedik bu yüce millete, bu aziz millete hükmetmeye değil, hizmet etmeye, hizmetkar olmaya geldik dedik ve hizmetkarı olduk. Ve bunun göstergesi olarak aradan geçen 9 yılda Türkiye'miz nerden nereye geldi.

AK Parti iktidara geldiği gün biz dünyanın 26. büyük ekonomisiydik. Bugün dünyanın 16. büyük ekonomisi olduk. Ve inşallah 2012 yılında yani bu yıl sürdüreceğimiz ekonomi başarılarıyla Hollanda'nın önüne bir basamak geçerek, evelallah dünyanın 15. büyük ekonomisi olacağız. Ve dünyada çok ciddi krizlerin yaşandığı, bilhassa Avrupa'da birçok ülkenin yoğun ekonomik bunalıma girdiği hemen güneyimizde, Kuzey Afrika coğrafyasında, Orta Doğu'da bireysel hak ve

özgürlük mücadelesinin devam ettiği ortamda, yani adeta dünyanın barut fıçısına döndüğü bir ortamda şükürler olsun demokrasimizde, insan haklarımızda ve bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetim şekliyle tüm dünyaya örnek olacak mükemmel bir yapıya gelmiştir" ifadesini kullandı.

Terör olaylarına da değinen Çağlayan, "Bölücü terör örgütünün yaptıkları, Türkiye'nin büyümesinden endişe edenlerin işidir. Türkiye'nin gelişmesini istemeyenlerin işidir. Yurt içindeki taşeronların, yurt dışındaki müteahhitlerin işidir bunlar. Ama şükürler olsun bizim insanımız onların oyununa gelmiyor. Biz kökeni, inancı ne olursa olsun, bu ülkenin şanlı şerefli bayrağımızın tekliğinden birlikten yana olan herkese başımızın üstünde yeri var diyoruz. Biz ötekileştirmiyoruz. AK Parti'nin farkı da bu. Çünkü biliyoruz ki birlikte rahmet ayrılıkta azap var" dedi.

Çağlayan, "İşte bu hareketle Allah bize ihtilalcilerin yapmış olduğu bu anayasayı değiştirme imkanı verdi. Ben kendimi son derece mutlu addediyorum. Ve bu ülkede o anayasa değişikliğine imza atan bir milletvekili olarak AK Parti'nin bir ferdi olarak şeref duyuyorum, onur duyuyorum. Artık bu ülkede kimse gece rüyasında görüp sabah kalkıp ihtilal yapamayacak. İşte bakın ihtilalcilerden hesap soruluyor.

Artık bu ülkenin birlik ve beraberliğine, milletin getirdiğine müdahale etmek isteyenler bilin ki bunun hesabını şu anda veriyorlar. Ve vermeye devam edecekler. Biz daha önceden söyledik. AK Parti olarak milletin içinde gelmiş, milletin gücünü arkasına almış evelallah Allah'ın gücünü her zaman arkasında hissetmiş olan bir parti olarak, hatırlayın bize yapılan baskıları, hatırlayın partimizin kapatma günlerini yapılan mücadeleleri ama evelallah tek bir adım geri atmadık ve asla da atmayacağız da. Bunu herkesin çok iyi bilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin ekonomik büyümesine dikkat çekerek, ''Bu yıl inşallah Hollanda'nın da önüne geçip, dünyanın 15. ekonomisi olacağız'' dedi.

Bakan Çağlayan, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Aşiyan Düğün Salonunda partisinin ilçe kongresine katıldı. Çağlayan, buradaki konuşmasında, kongrenin ilçeye ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Partiye emeklerini ve gönüllerini vermiş herkese teşekkür eden Çağlayan, Türkiye'nin dünyanın en gelişmiş noktalara ulaşması için parti bünyesindeki herkesin elinden geldiğince çaba gösterdiğini belirtti.

Çağlayan, partilerinde birlik ve beraberliğin hakim olduğunu, elde edilen başarıların da bundan kaynaklandığını dile getirerek, yakalanan birlik ve beraberliğin de her zaman sürdürülmesini istedi.

Kongreye AK Parti Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt ve Çiğdem Münevver Ökten, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildağ'ın yanı sıra eski Devlet Bakanlarından Kürşad Tüzmen ve çok sayıda partili katıldı. İki listeyle gidilen seçimlerde mevcut İlçe Başkanı Hakkı Meniz ile Kani Yurtsever'in oylanmasına başlandı.