Edirne'de Taşkın Alarmı

Edirne`de, üç gün süren sağanak yağış ve Bulgaristan`ın baraj kapaklarını açması nedeniyle önce Tunca nehri ardından Meriç nehri taştı.

Edirne'de Taşkın Alarmı
Meriç nehrindeki taşkın nedeniyle Bosnaköy`de bulunan çiftliklerdeki büyükbaş hayvanlar tahliye edilirken, Tunca nehri kenarında bulunan Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi, Fatih ve Kanuni köprüleri, Adalet Kasrı ve Balkan şehitliği sular altında kaldı.Dün sabah saatlerinden itibaren taşan Tunca nehrinin ardından Meriç nehrinin debisi de arttı ve taşkınlara neden oldu. Meriç nehrindeki taşkın nedeniyle nehir kenarındaki çay bahçelerinin bir bölümü sular altında kalırken, Bosnaköy`deki çiftlikler de bulunan büyük ve küçükbaş hayvanlar traktörlere yüklenerek tahliye edildi. Yeni doğan bir buzağıyı bir vatandaş kucağına alarak traktöre koydu ve taşkın bölgesinden uzaklaştırdı. Meriç nehrindeki taşkın nedeniyle Bosnaköy-Süvari köprüsü arasındaki yol sularaltında kaldı

Bosnaköy`deki çiftliklerde büyük ve küçükbaş hayvanlarını tahliye eden Murat ve Caner Koca, "Meriç nehri yükseliyor, bazı bölgelerden su girmeye başladı, bizde hayvanlarımızı tahliye ediyoruz. Bir ineğimizde yeni buzağılamıştı, onu da alıp başka bir bölgeye götürüyoruz" dedi.Son yapılan ölçümlerde ise Meriç nehrinin debisi 909 metreküp/saniye, Tunca nehrinin debisi 146 metreküp/saniye, Arda nehrinin debisi ise 360 metreküp/saniye olarak ölçüldü. Edirne`de bugün önce sağanak yağış ardından kar yağışı beklenirken hava sıcaklığının en düşük 1 derece en yüksek ise 3 derece olması bekleniyor.
Kaynak: İHA