'cezaevleri Toplumun Yansıması'

Mevlana aşığı yazar olarak bilinen Sinan Yağmur, cezaevlerinin toplumun bir yansımasını oluşturduğunu söyledi.


Aşkın Gözyaşları adıyla yayınladığı eserleri büyük ses getiren yazar Sinan Yağmur, Nevşehir Ceza İnfaz Kurumu`nda mahkumlara yönelik bir söyleşiye katıldı. Söyleşiye, Nevşehir Ağır Ceza Reisi Sinan Akdoğan, Cumhuriyet Savcısı Erdal Yerdelen, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Doğan, müdür yardımcısı Hatice Güven, Cezaevi Mmüdürü Hamit Karslıoğlu, 2. müdürler Muhammed Bülbül, Kadir Kafa, kurum öğretmenleri Hakan Tokgöz, Fuat Yıldız, psikolog Ersin Burçak, kurum personeli ve mahkumlar katıldı.
Cezaevlerinin toplumun bir yansımasını oluşturduğunu, bu kadar kalabalık olmasının tek nedeninin bu insanlara toplum olarak sahip çıkmamamızdan kaynaklandığını belirtti. Mahkumlara `sevgi ve paylaşımı içinizden eksik etmeyin` tavsiyesinde bulunan Yağmur, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hayatta sevdiklerimizden birbirimizden hep uzak kalıyoruz. Birbirimizi anlamanın tek yolu tasavvuftur. Tasavvuf Allah`tan ümit kesmemek, kötüye iyi davranmak, insanların ayıplarını ortaya çıkarmaktan ziyade ayıpları kapatmaktır. Kendini bilen insan rabbini bilecektir. Refah ve bolluk içinde yaşamalarına rağmen vatandaşlarının intihar, uyuşturucu, cinayet gibi sapkınlıklarını tahlil eden Avrupa, tasavvufu fark etti. Ancak biz içinde bulunduğumuz halde tasavvufu anlayamıyoruz. Deniz gibi, bakıyoruz ve gördüğümüzü sanıyoruz. Halbuki denizin içindeki canlıları, mercanları, yosunları görmüyoruz. Günümüzde en yakınımızdaki insanların sorunlarını görmüyoruz ama arabamız çizildiği zaman sabahlara kadar uyuyamıyoruz. Toplumun manevi hassasiyetlerini görmüyoruz ama akşam bir dizideki olaya günlerce üzülüyoruz. Birbirimizi anlamıyoruz, hoşgörü göstermiyoruz, `ne derdin var` diye sevdiklerimize sormuyoruz. Mutlaka birbirinizi anlayın ve birbirinizin yaralarını deşin."
Söyleşinin ardından Ağır Ceza Reisi Sinan Akdoğan, yazar Sinan Yağmur’a cezaevi çini atölyesinde yapılan bir tabak hediye etti.