İşçi Partisi'nden Başbuğ'un Tutuklanmasına Tepki

İşçi Partisi (İP) Zonguldak İl Başkanı Mehmet Uslubaş, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ`un terör örgütü yöneticisi olmak iddiasıyla tutuklanmasına tepki gösterdi.

İşçi Partisi'nden Başbuğ'un Tutuklanmasına Tepki
İşçi Partisi İl Başkanı Mehmet Uslubaş ve yöneticiler, Zonguldak Madenci Anıtı önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Uslubaş Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ`un terör örgütü yöneticisi olmak iddiasıyla tutuklanmasına tepki göstererek bunun Türk ordusuna yönelik kurumsal bir saldırı olduğunu iddia etti.

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ`un terör örgütü yöneticisi olmak iddiasıyla tutuklanmasının Türk ordusuna yönelik kurumsal bir saldırı olduğunu anlatan Uslubaş, şöyle konuştu: "Türk ordusu kurumsal olarak terörist ilan edilmiştir. Bu gelişme hukuki bir süreç değildir. Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Kafes Amirallere Suikast ve en son İnternet Andıcı başlıkları altında yürütülen saldırılar bir ABD operasyonudur. Bu operasyon Tayyip-Gül iktidarı ve Glaydo aracılığı ile yürütülmektedir. Büyüktehditlerle karşı karşıya olan, bölünmenin müzakere edildiği bir ülkenin ordusuna bu düzeyde müdahale edilmesi, tertiplere girişilmesi ancak ihanetle açıklanabilir. İhanet iktidar mevzilerine yerleşmiştir." Amacın Türk ordusunun vatan savunması iradesini bozmak olduğunu anlatan Uslubaş, şunları söyledi: "İktidarın hedefi, Amerikan planları doğrultusunda milli orduyu tasfiye etmektir. Bu bir yargılama değildir. Bu bir saldırıdır ve bu saldırının merkezini tespit edip bu merkeze karşı cepheden mücadele etmek gerekmektedir. Bugün büyük tehditlerle karşı karşıyayız. Bölgemiz ve dünya savaşlara gitmektedir. Bir milletin bu koşullarda ayaklar altında kalmamanın en büyük teminatı ordusudur. Bütün milletimiziordumuza sahip çıkmaya ve bu tedbire karşı ayağa kalkmaya çağırıyoruz."
Kaynak: İHA