Başkent Caddeleri Kış Çiçekleriyle Donatılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’teki sayısız parkı, rekreasyon alanları ile kavşak ve refüjleri soğuğa dayanıklı çiçeklerle donatıyor.

Başkent Caddeleri Kış Çiçekleriyle Donatılıyor
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, kışlık çiçek dikimlerini gerçekleştirdiklerini, ilkbahar, yaz ve sonbahar dönemlerinin ardından sürdürdükleri çalışmalarla bu yıl için hedefledikleri 11 milyon 500 bin rakamına ulaştıklarını söyledi.
Akgül, 3 ay önce başladıkları çalışmalarla Başkent’in muhtelif göbek, kavşak, refüj, park ve rekreasyon alanları ile İstanbul, Eskişehir, Konya, Samsun ve Esenboğa Havaalanı Yolu gibi kentin ana giriş yollarını kırmızı ve beyaz renkte kışlık süs lahanası, hercai menekşe, karanfil, aslanağzı, kasımpatı gibi bitkilerle donattıklarını bildirdi. Akgül çiçeklendirme çalışmalarıyla, Anıtkabir çevresi, Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Akay Kavşağı, Kızılay Kavşağı, Atakule Kavşağı, Yıldız Kavşağı, Atatürk Bulvarı, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Turan Güneş Bulvarı, Akdeniz Caddesi, Eşref Bitlis Caddesi, Hipodrom Caddesi gibi prestij bölgelerin süs lahanaları, karanfil ve menekşe gibi soğuğa dayanıklı çiçeklerle renk renk bezendiğini ifade etti. Başkent Ankara’nın Türkiye’nin en yeşil kent merkezi olduğunu vurgulayan Akgül, artık Başkentli vatandaşların da ağaçlar ve yeşil alanlar konusunda daha bilinçlendiğini, geçen yıl boyunca dikim yaptıkları yeşil alanlar ile çiçekleri korumaya özen gösterdiklerini söyledi. Akgül, 2011’de Başkent’te yaklaşık 11 milyon 500 bin adet mevsimlik çiçek dikiminin yanı sıra 87 bin 332 adet ağaç ve 1 milyon 192 bin çalı dikildiğini, 169 bin metrekare rulo çim döşendiğini belirterek, çalışmaların 2012’de de sürdürüleceğini söyledi.