Nusaybin'de Tutuklu Gazetecilere Destek

Mardin`in Nusaybin ilçesinde çalışan gazeteciler, tutuklu gazetecilerle dayanışma amacıyla ortak haber yaparken, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan da gönüllü olarak haber görüntüsü çekti.

Nusaybin'de Tutuklu Gazetecilere Destek
Nusaybin Barış Parkı`nda biraya gelen ve aralarında BDP Nusaybin İlçe Başkanı Ayten Kahraman, KESK ve Genel İş`in yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin de olduğu grup, tutuklu gazetecilerle dayanışmak ve özgür basına yönelik baskılara dikkat çekmek için Azadiya Welat ve Özgür Gündem gazeteleri dağıttı. Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ve Nusaybin`deki yerel basın temsilcileri, tutuklu gazetecilerin durumuna dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Gazeteciler adına açıklama yapan AyşeGökkan, bugün 100`e yakın gazeteci, yayıncı ve yazarın tutuklu olduğu Türkiye`nin bu durumunun kabul edilemeyeceğini söyledi. Gökkan, "Adolf Hitler döneminde bile kapatılan gazetelerin, haber ve köşe yazılarını Hitler yanlısı basın yayınladı. Bu basının bir faşist diktatörlük döneminde bile gazetecilerin, basının özgürlüğünü durduramayacağını göstermiştir. Görevi sadece gazetecilik yapmak olan basın mensuplarının, yayıncıların, yazarların derhal serbest bırakılması gerekmektedir. Bugün hepimiz onlarınyerine haber yapıyoruz" dedi

Yapılan açıklamanın ardından grup şehir merkezinde gazete dağıttı. Nusaybin Belediye Başkanı Gökkan da tutuklu gazetecilere destek vermek amacıyla haber amaçlı kamera çekimi yaptı. Öte yandan, Tüm Bel-Sen ve Genel İş Sendikası kendi aralarında topladıkları parayla aldıkları fotoğraf makinesini DİHA`ya hediye etti.
Kaynak: İHA