Mevlit Okuma Bahanesiyle Altınları Çaldılar

Bursa’da mevlit okuma bahanesiyle kadınları kandırarak evlere giren iki bayan ev sahibinin altınlarını çalarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi Budak Caddesi üzerinde meydana geldi. Z.Y.’nin evine gelen iki kadın, camide mevlit okutacaklarını söyleyerek ev sahibinden yardım istedi. Z.Y. kadınların yardım isteğini kırmadı ve onları eve davet etti. İçeri giren iki kadın Z.Y.’ye, “Bu evde muska var. Muskayı bozmak için altın benzeri eşyaları bir çorap içine koy ve bize getir” dedi. Bunun üzerine Z.Y. maddi değeri 800 TL olan altınları çorap içine koyarak bayanlara verdi. Altınları yastığın altına koyan bayanlar ev sahibine, “Muskanın bozulması için senin odadan çıkan lazım” diyerek Z.Y.’yi başka bir odaya gönderdi

Z.Y. odaya girdiğinde kadınların evden çıktığını, yastık altına konan altınların ise çalındığını fark etti. Dolandırıldığını anlayan kadın polis ekiplerinden yardım istedi. Eve gelen ekipler, zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Daha önce de aynı bahane ile değişik evlere giren zanlıların yakalanması için çalışmalar devam ederken, Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, mevlit okutma, para isteme gibi benzeri olaylarla evlerin kapılarını çalan ve yardım isteyenlere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Kahya, bu gibi durumlarda hemen polis ekiplerinin aranmasını istedi.
Kaynak: İHA