Kuzey Çevre Yolu Sorunlu

Malatya`nın kuzeyinden geçecek olan yeni çevre yolunun kamulaştırma ve istimlak probleminden dolayı yapımının geciktiği bildirildi.

Kuzey Çevre Yolu Sorunlu
Karayolları Elazığ Bölge Müdür Yardımcısı Turan Gülhaş, il koordinasyon kurulunda verdiği bilgide, Malatya - Elazığ karayolu Pütürge ilçesi yol ayrımı kavşagından başlayıp şehrin kuzeyinden geçen ve Sivas yoluna bağlanacak olan 54 kilometre uzunluğundaki kuzey çevre yolu projesinin tamamlandığını bildirdi. 30 bin hektar alanda toplulaştırma çalışması yapılan kuzey çevre yolunun istimlak parasının ödenmesi halinde yapım ihalesine çıkacaklarını söyleyen Turan Gülhaş, kamulaştırma probleminin çözülmesinibeklediklerini ifade etti.

Bu arada, Malatya-Elazığ karayolu Malatya merkez çevre yolu Battalgazi kavşağında yapım işi devam eden alt geçit için yapılması gereken 650 fore kazıktan bugüne kadar 450`sinin yapıldığını söyleyen Karayolları Elazığ Bölge Müdür Yardımcısı Turan Gülhaş, bugüne kadar bu çalışmalara 4.5 milyon TL`nin harcandığını vurguladı. Sıtmapınarı Sanayi girişi alt geçidi, Milli Eğemenlik Caddesi ile Adliye Sarayı arasındaki alt geçit ve yeni yapılacak olan Battalgazi kavşağı alt geçidinin de tamamlanması ile çevreyolundaki trafik sorununun minimuma inmiş olacağına dikkat çeken Turan Gülhaş, Battalgazi kavşağı alt geçidinin de 365 iş gününde tamamlanmasının planlandığını kaydetti.
Kaynak: İHA