Köpekli Kızaklar Moskova’da

Rusya`nın başkenti Moskova`da kutup bölgesine yakın yerleşim yerlerinin geleneği köpeklerin çektiği kızaklar devreye girdi.

Köpekli Kızaklar Moskova’da
Ruslar Gorki Park`ta kızaklarla tur atarak yıl başı tatilini değerlendiriyor.


Rusya`nın çok soğuk havanın hakim olduğu şehirlerinde köpekli kızaklar en kullanışlı ulaşım aracı. Moskova`da bu günlerde fazla soğuk olmasa da, köpekli kızakları görmek mümkün. Kış dönemi için başkentin en büyük kayak merkezinin bulunduğu Gorki Park`ta bu yıl vatandaşlara köpekli kızak sürme imkanı sunuldu.

PEK DE TANINMIŞ EĞLENCE TÜRÜ OLMAYAN KÖPEKLİ KIZAKLARA TALEP BÜYÜK

Köpeklerin dostluğunu ve eğlenme amacı ile bu etkinliği organize ettiklerini belirten Rusya Kızaklı Köpekler Sporu Federasyonu Başkanı Mihail Aleksandrov, “Moskovalılara bir insan dostu olan köpekleri tanıtmak için bu eğlenceyi düzenledik. Köpekli kızak denemek isteyenler gelebilir, köpeklerle birlikte kızak çekebilir. Çocukların köpekler ile iletişim içinde olması da çok güzel bir şey.” dedi.


Haski cinsi köpeklerin çektiği kızaklara özellikle çocuklar büyük ilgi gösteriyor.

Park içinde tur atma imkanı bulan minik kız eğlenceyi çok sevdiğini ifade ederek, “Çok heyecan verici. Çok hoşuma gitti. Adeta uçuyormuşum hissine kapıldım.” şeklinde duygularını paylaştı.