İslam Alimleri Seminerlerde Anlatılacak

Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği, İslam alimlerinin hayatları, eserleri ve yaşadıkları döneme etkilerini konu alan `Veli Toplantısı` seminerlerini başlatıyor.

Seminerlerde; Ebu’l-Hasan Harakani, Hallac-ı Mansur, Rabiatü’l-Adeviyye, Veysel Karani, Niyazi Mısri, Yunus Emre, Mevlana Celaleddin Rumi, Aziz Mahmud Hüdayi, Hacı Bayram-ı Veli gibi çok sayıda Allah dostu anlatılacak.
İslam velilerinin sohbetleri, nasihatleri ve mana aleminden getirip aktardıkları farklı feyizlerin paylaşılacağı seminerlerde, 16 velinin biyografileri ele alınacak. Yazar Sadık Yalsızuçanlar`ın düzenlediği "Veli Toplantısı”nda ayrıca tasavvuftaki haller, makamlar, mertebeler, meşrepler ayrıntıları ile konuşulacak. Seminerler dizisi 8 Ocak Pazar günü başlıyor.
Seminer serisinde; Ebu’l-Hasan Harakani, Hallac-ı Mansur, Rabiatü’l-Adeviyye, Veysel Karani, Niyazi Mısri, Yunus Emre, Mevlana Celaleddin Rumi, Aziz Mahmud Hüdayi, Hacı Bayram-ı Veli, Ahmed er-Rıfai, Abdulkadir Geylani, Bahaüddin Nakşibendi, Şeyh Hamid-i Veli, Ahmed Ziyaeddin Gümüşhanevi, Sadreddin Konevi, Karabaş-ı Veli, İbrahim Has, Mevlana Halid-i Bağdadi, Bediüzzaman Said Nursi, Kenan Rıfai, Abdurrahman Taği, Seyyid Sıbğatullah gibi Allah dostları, eserleri ve yaşantıları anlatılacak.