'çocuk Acil Servisi' Omü'de Hizmete Açıldı

OMÜ Tıp Fakültesi`nde hastalara daha çabuk müdahale imkanı sağlanması için yetişkin acil servisinin yanına taşınan ve çocukların dikkatini çekmek için gökyüzü manzarası ile donatılan “Çocuk Acil Servisi” hizmete açıldı.

'çocuk Acil Servisi' Omü'de Hizmete Açıldı

Çocuk Acil Sevisi önünde yapılan açılış töreninde konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çocuk Hastanesi Acil Sorumlusu Doç. Dr. Ahmet Güzel, "Çocuk acilin yetişkin acile uzak olması nedeniyle hastalarımıza röntgen gibi hizmetleri tam olarak veremiyorduk. Çok önemli vakalarda bir dakikanın bile önemi çok büyük, bu yüzden bu değişikliğin yapılmasını uygun gördük. Bu sebeple çocuk acili yetişkin acilin yanına yaptık ve daha donanımlı bir hale getirdik. En dikkat çeken unsurlardan bir tanesi çocukların müşahede altında tutuldukları odaların tavanlarını çocukların dikkatlerini çekmek ve açık havada olduklarını hissettirmek için gökyüzü manzaralı hale getirdik." diye konuştu.

Çocuk Acil Servisi’inde gerekli her türlü hizmetin daha önceki yerinde de verildiğini hatırlatan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, son yapılan değişiklikte acil vakalarda röntgen çekimi gibi müdahalelerin zamanının kısalmasına vesile olduğunu söyledi. Yine aynı yatak kapasitesine sahip olan yeni Çocuk Acil Servis’e ilave olarak engelli tuvaletleri ve değişik dekora sahip odalar yapıldığını hatırlatan Akan, "Büyük acil servisinde bilgisayarlı tomografi ve röntgen gibi bütün cihazlar mevcut. Ama çocuk acil servisi buraya çok uzak kalıyordu. Bir röntgen için çocuklar buralara gönderiliyordu. Tabii şimdi büyük acilin yanına taşıdığımız ve 500 bin liraya mal olan çocuk acili buradaki hizmetlerden şimdi daha iyi faydalanacak." dedi.

Konuşmaların ardından servisin açılışını OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemal Baysal yaptı.