Başkan Kaya'dan Halk Toplantısı

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, belediyenin tüm imkanlarını halkın hizmetine sunmaya çalıştıklarını belirterek, "Kurumlarımız, dostlarımız ve belediyelerimizle birlikte çok daha önemli çalışmalar yaparak bu sorunların üstesinden geleceğiz" dedi.

Başkan Kaya'dan Halk Toplantısı
Van Belediyesi Başkanı Bekir Kaya, BDP İl Eşbaşkanı Mihriban Şah ile birlikte İstasyon Mahallesi`nde gerçekleştirilen halk toplantısına katıldı. Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) ve Van Belediyesi tarafından kurulan 2. bölge çok amaçlı merkezde incelemelerde bulanan Kaya ve Şah, daha sonra çocuk etkinlik çadırlarını ziyaret etti. Çocukların sevinç gösterisi ile karşılaşan Bekir Kaya, daha sonra onlarla birlikte müzik dersini dinledi.

Daha sonra halk toplantısının yapılacağı İstasyon Mahallesi Taziye Evi`ne geçen Kaya, deprem ve sonrasında yaşananlarla ilgili halkı bilgilendirdi. Kaya, "Deprem insanların eliyle olan bir felaket değil. Ama bizzat insanların eliyle gerçekleşen katliamlar var. İnsanın yüreğine dokunan, insanların eliyle yaşatılan katliamlardır" diyerek Uludere`de yaşamını yitirenleri andı.

Kentte yaşanan deprem ile birlikte zengin, fakir, bürokrat herkesin yardıma muhtaç duruma geldiğini ifade eden Kaya, bölge belediyeleri ile birlikte önemli çalışmalar yürüttükleri belirtti. Kaya, "Parasal açıdan bizim gücümüz yok ama biz kurumlarımız, dostlarımız ve belediyelerimizle birlikte halkımızın acılarını en aza indirmek için çalışmalar yürüttük. Paramız olmayabilir ama halkımızın bizi sahiplenmesi ve desteklemesi en anlamlı duruştur. Burada bir kez daha halkımızın gönlünün ne kadar zenginolduğunu gördük. Elimizden gelen her imkanı halkımızın hizmetine sunmaya çalıştık. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Depremde de yine ne kadar imkanımız varsa halkımız için harcadık. Bizi birbirimize bağlayan parasal durumlar değil, halkımızın burada bize gösterdiği destek her şeyden daha önemlidir" dedi.
Kaynak: İHA