Askon Üyelerine Marka Hukuku Anlatıldı

Marka tescilinin önemi ve marka hukukundaki güncel gelişmeler konulu seminerde bir araya gelen Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şubesi üyeleri Avukat Oğuz Yiğitsözlü’nün verdiği semineri ilgiyle takip etti.

Askon Üyelerine Marka Hukuku Anlatıldı

Derneğin Adana binasında düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Recep Çalışkan, her şeyin bir markası ve değerinin olduğuna değinerek Çin’in bile bir marka değerinin olduğuna vurgu yaptı.
Çin’de de kaliteli ürünlerin üretilmesine rağmen herkes tarafından ucuzcu bir marka olarak görüldüğünü ve bunun nedenini ise ucuzcu algısının kaliteli üretimi gölgede bıraktığı açıklamasında bulunan Çalışkan, “Nasıl bilindiğiniz, nasıl tanındığınız ve marka olup olmamanın çok önemli. Türkiye’nin 2010 yılında gerçekleştirdiği ihracat rakamları ile 2011 yılında gerçekleşen ihracat rakamları arasında yüzde 18.2 lik bir artış olurken, Adana’da yüzde 22’lik bir artış yeteri kadar gündeme gelmedi.” dedi.

Bunun nedeninin insanların kafasındaki Adana algısının çok farklı olmasından kaynaklandığını belirten Çalışkan, markalaşma konusuna vermiş oldukları önemden dolayı üyelerini bilgilendirdiklerini ifade etti.

Avukat Oğuz Yiğitsözlü ise verdiği seminerde bir çok firmanın göz ardı ettiği marka tescilinin iş hayatının tamamında haksız rekabeti ve emeğin başka insanlar tarafından kullanılmasını önlediğinin önemine değindi.

Marka tescilinin şirket için, şehir için ve şahıs için de olabileceği hatırlatmasında bulunan Oğuz Yiğitsözlü, web sitesi zorunluluğunun yasal hale gelmesinden sonra marka tescilinin de zorunlu hale geleceği dile getirdi.

Yiğitsözlü, marka sahibinin markayı bizzat kendi kullanacağı gibi başkalarına da marka kullanım iznini verebileceğini sözlerine ekledi.