Zayıflamak isterken felç oldu

Obezite hastası olan 177 kilogram ağırlığındaki 19 yaşındaki Melek Yiğit, mide küçültme ameliyatı sonrası felç oldu

Zayıflamak isterken felç oldu
Antalya'da obezite hastası olan 177 kilogram ağırlığındaki 19 yaşındaki Melek Yiğit, mide küçültme ameliyatı sonrası felç oldu. Genç kız, yürüyerek girdiği hastaneden yüzde 76 oranında özürlü raporu aldı.
Antalya Muratpaşa ilçesinde, aşırı kilosu nedeniyle nefes almakta zorlanan ve çeşitli sağlık sorunları yaşamaya başlayan Melek Yiğit (19), zayıflamak için mide küçültme ameliyatı olmaya karar verdi. Hastanede tanıştığı bir kişinin tavsiyesi üzerine Doç. Dr. R. E.'ye başvuran Melek Yiğit, para karşılığında ameliyat için anlaştı.

DİKİŞLERİ PATLADI

Antalya'da 177 kilo ağırlığındaki Melek Yiğit (19), zayıflamak için 22 Şubat'ta mide küçültme ameliyatı oldu. Yapılan tetkiklerde bir sorun çıkmaması üzerine Melek Yiğit, 22 Şubat'ta ameliyat alındı ve midesi küçültüldü. Operasyonun ardından servise çıkarılan genç kızın durumu 2 gün sonra kötüleşti. Beş gün sonra ise, vücudunda morluklar ve titremeler oluşan Yiğit'in dikişlerinin patladığı ortaya çıktı. İkinci kez ameliyata alınan Melek Yiğit, yoğun bakıma alındı. Yiğit'in dikişleri 3 gün sonra ikinci
kez patladı. Doktorlar bu kez de "Ameliyatta yaşamını yitirebilir, 3 hafta beklememiz gerekiyor" diyerek müdahale etmedi.

TUVALETİNİ DAHİ YAPAMIYOR

İddiaya göre, genç kız ameliyatın ardından vitaminsiz ve oksijensiz kaldığı için beyin hücreleri öldü ve felç oldu. Yürüyerek gittiği hastaneden 6 ay sonra yüzde 76 engelli raporuyla taburcu edilen Melek, şimdi tuvaletini dahi yapamıyor. Doktor hatası nedeniyle kızının hayatının karardığını ve ailesinin dağıldığını söyleyen anne Senem Yıldız, ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. R. E.'ye dava açmaya hazırlanıyor.

YÜZDE 76 ÖZÜRLÜ RAPORU ALINDI


Ameliyattan bir ay sonra genç kızın yemek borusunun, hiçbir şey yemediği ve içmediği için kapandığı belirlendi. Genç kız, 45 gün sonra ise beyin fonksiyonlarının bir bölümünü yitirdi. Ayağa kalkamayan ve konuşamayan Yiğit, müdahale yapılamadığı için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Uçağa sığmadığı için karayoluyla gönderilen Yiğit'in yolda duran kalbi kalp masajıyla çalıştırıldı. Yemek borusu açılan ve yeniden ameliyat edilen Melek, 3 ay sonra tekrar Antalya'ya gönderildi. Antalya'ya
döndükten sonra yaklaşık 2 ay fizik tedavi gören genç kız, yürüyerek girdiği hastaneden yüzde 76 özürlü raporuyla sedyede taburcu edildi.

VİTAMİNSİZ VE OKSİJENSİZ KALDI

Kızını kendi elleriyle besleyip, tuvalete götüren Yiğit, "Ameliyattan sonda vitaminsiz ve oksijensiz kaldığı için beyin hücreleri ölmüş. Yaşadıklarımızdan sonra ameliyata izin verdiğim için herkes beni suçlu gördü. Eşim terk etti. Ailem konuşmuyor. Oysa kızımın tek isteği zayıflamaktı. Doktor hatası kızımın hayatını kararttı. Hastaneye 177 kilogram olarak başvurduk. R. E. ile tanıştık. Mide küçültme ameliyatı olabileceğini söyledi. Ameliyattan 41 gün sonra ancak su içti. Yemek borusu kapandı. Vitamin
verilmedi. Yüzde 76 özürlü. Sapa sağlamdık şimdi özürlü raporumuz var. Ben artık dayanamıyorum. Yapacak gücüm kalmadı. Yoruldum. Keşke amileyat olmasaydı" dedi.
Kaynak: İHA