Sezgin Tanrıkulu Hasip Kaplan'ı savundu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Uludere Kaymakamına yapılan saldırıya ilişkin, "Hasip Kaplan olmasaydı, o kaymakam orada öldürdü" dedi.

Sezgin Tanrıkulu Hasip Kaplan'ı savundu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'un Irak sınırındaki olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulunduğu sırada saldırıya uğramasına ilişkin, "Hasip Kaplan olmasaydı, o kaymakam orada öldürdü" dedi.

TV8 ekranlarında yayınlanan Erkan Tan ile Başkentten programına konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 35 Köylünün öldürülmesini kınarken, hükümete yüklendi.

"KOYARLAR KOYMAZLAR"

"Tabutların üzerinde PKK bayrağının ne işi vardı" eleştirilerine yönelik CHP'li Tanrıkulu, "Koyarlar koymazlar. Biz olayı tartışıyoruz, olayın sonrasını değil" dedi.

Olaydan sonra bir sürü yanlışlık olduğunu savunan Tanrıkulu, "Kaymakama saldırı oldu. Bu son derece rahatsız edici. Ben onu dövenleri kınıyorum. Bizzat gidip geçmiş olsun dedik. Yani olaydan sonra adli vakalar, hükümet savcılık gereğini yapsın. Olayın öncesini sonrasını iyi yönetemediler" diye konuştu.

"HASİP KAPLAN OLMASAYDI, KAYMAKAM ÖLÜRDÜ"

Erkan Tan'ın, "Hasip Kaplan, BDP'liler ortalığı birbirine vermişler diyorlar" sözü üzerine ise Sezgin Tanrıkulu, "Kaymakam olayından bir gün sonra oradaydım. Diyarbakır’dan Uludere'ye giden gazeteciler vardı. O yerel muhabirlerin çoğunu tanırım, yanlış bilgi vereceklerini düşünmüyorum. Orada olan birkaç muhabir bana şunu söyledi; Hasip Bey olmasaydı Kaymakam bu durumda olmazdıölürdü. Oradaki gazetecilerin tanıklığını aktarıyorum size" ifadelerini kullandı. BEYAZ GAZETE