Cihan Haber Ajansı Gündemi

05 Ocak 2012 Perşembe

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Pakistan’ın Pencap Eyalet Başkanı Şahbaz Şerif ve YÖK Başkanı Prof.

Dr. Gökhan Çetinsaya`yı ayrı ayrı kabul edecek. (16.00/17.00)

TBMM Anayasa Komisyonu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresini ele alacak. (10.30)

TBMM İnsan Hakları İnceleme Alt Komisyonu, çatışmada öldürülen ve cenazesi ailesine verilmeyen PKK`lı Ahmet Şerif Karakaya`nın babasını dinleyecek. (11.00)

YÖK Genel Kurulu YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya başkanlığında toplanıyor. (09.00)

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara Rixos Otel’deki MÜSİAD Başkanlar Toplantısı’na katılacak. (10.00)

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türk-İş Konfederasyonu Başkanı Mustafa Kumlu’yu Türk-İş Genel Merkezi’nde ziyaret edecek. (14.00)

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı İbrahim Balcı, ekmek gramajı ve ekmek fiyatlarıyla ilgili federasyon genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (11.30)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Ankara Resim Heykel Müzesi’nde düzenlenecek ‘Türkiye’nin Düşünsel Sanatsal Birikimlerinden İzler’ isimli etkinliğe katılacak. (11.00)

GÜBRETAŞ yönetimi, İstanbul’da düzenleyeceği basın toplantısıyla 2011’i değerlendirip ve 2012 hedeflerini açıklayacak. (09.30)

Evini Kurtlar Vadisi’ne çevirdi (Özel)
Polat, Mamati, Abdulehey Kurtlar Vadisi`nin değil, bu ailenin kahramanı. Adana’da bir aile, yıllardır devam eden televizyon dizisi Kurtlar Vadisi’nin karakter oyuncularının isimlerini çocuklarına verdi. Merkez Seyhan İilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi’nde oturan İbrahim Yılman, üç erkek çocuğuna çok sevdiği Kurtlar Vadisi dizisinin aktörleri Polat (Necati Şaşmaz), Memati (Gürkan Uygun) ve Abdulhey’in (Kenan Çoban) adlarını koydu.


Kongo Demokratik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Marcel Mulumba Tsihidimba, Büyükelçilik Müsteşarı Augustin Nkutu Nzemba ve Fahri Konsolos Mehmet Timroğlu İzmir Valisi Cahit Kıraç`ı ziyaret edecek. (10.00)

Ayakkabı Yaz 2012 - 31. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı, İzmir Uluslararası Fuar Alanı`nda yapılacak törenle açılıyor. (11.00)

Adana`nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak. (10.00)

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, ara bölgede bulunan Pile’de Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileriyle yemekte bir araya gelecek. Rum lokantasında başlayacak yemekli görüşme, Türk lokantasında sona erecek. Eroğlu yemek öncesinde Pile’de Türklere ait kahvehaneyi ziyaret edecek.


SPOR
Kulüpler Birliği Vakfı, 26 Ocak’taki Olağanüstü Genel Kurul öncesinde 58. maddeyi ve gündemdeki konuları görüşmek üzere İstanbul’da toplanacak. (13.30)

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, ara transferde renklerine bağladığı Olcan Adın ve Torric Jebrin ile Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde resmi sözleşme imzalayacak. (14.00)