Akut Bingöl Birimi 9 Yılda 161 Can Kurtardı

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl Birimi, Türkiye`de 27 ilde faaliyet gösteren timler arasında en başarılı ekip seçilirken, 9 yıllık süre zarfında ilde 161 kişinin hayatının kurtarıldığı belirtildi.

Akut Bingöl Birimi 9 Yılda 161 Can Kurtardı
2002 yılında kurulan AKUT Bingöl Birimi, 2011 yılı sonuna kadar geçen 9 yıllık sürede sadece Bingöl`de meydana gelen afet, boğulma, kaza olayları ile kar yağışı nedeniyle köylerde mahsur kalan hastalar için gerçekleştirilen 140 operasyonda toplam 161 kişinin hayatını kurtarırken, bu operasyonlarda 34 kişinin cansız bedenine ulaştı.

10 yıl önce 7 kişilik bir ekiple kurulan AKUT`un kısa sürede bölgede gerçekleştirilen arama ve kurtarma operasyonlarında elde ettiği başarıyla bölge halkının kurtarıcısı haline geldiğini belirten Bingöl Birim Başkanı Ahmet Ateş, bugün gönüllü sayılarının 30 olduğunu söyledi. AKUT biriminin sadece gönüllülerden kurulmuş bir birim olduğunu ifade eden Ateş, "Bugün itibarı ile 2 kar motoru, 1 adet 4x4 araç, içinde ekipmanların bulunduğu 2 adet konteynır ve 30 kişilik ekiple çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Başta kar yağışı nedeniyle köylerinde mahsur kalan hastaların kurtarılması olmak üzere, trafik kazaları, boğulma, sel ve heyelan olmak üzere çeşitli olaylarda bugüne kadar toplam 140 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlar sonucunda toplam 161 vatandaşımızın hayatını kurtarırken, 34 vatandaşımızın da cansız bedenleriyle karşılaştık. İnsan hayatı dışında 17 büyük ve küçükbaş hayvanın da canını kurtardık. Bu çalışmaların yanında ekibimizde 2 profesyonel dalgıç ve 2 dağcımız var" ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA