Mobilya Sektörünün 2012 Modelleri, Görücüye Çıktı

Dünyanın en büyük mobilya fuarları arasında yer alan İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB 2012) açıldı.

8. kez düzenlenen fuar, 31 Ocak – 04 Şubat 2012 tarihleri arasında ziyaretçilerini kabul edecek.

İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen açılışa, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, Ofis Mobilyaları Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Ercan Atay ve sektör temsilcileri katıldı. 5 gün sürecek fuara, 300’ün üzerinde firma katılırken, 100 bine yakın ziyaretçinin katılması bekleniyor. Yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da yoğun ilgi gören İMOB 2012 için, Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde ve İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizatörlüğünde alım heyeti çalışmaları gerçekleştirildi. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Orta Asya ve birçok Arap ülkesinden de ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Açılış töreninde konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Bu fuarın yurt dışından da ziyaretçi alması, mobilyacılarımızın gerçekten işlerini iyi yaptıklarını gösteriyor. Fakat bunu yeterli görmüyoruz açıkçası. Daha fazla koşmamız gerektiğine inanıyorum. Çünkü bunu yapabilecek kapasitemiz var. Dünya’ya baktığımızda dünyanın 110 milyar dolarlık sadece ihracatta bir Pazar payı var. Biz bu yıl 2 milyar doları hedefliyoruz. Bizim bunun üstüne çıkma olanağımız mutlaka olmalı.Bunun yolunu tabiî ki sizler çok iyi biliyorsunuz. Yurt dışında daha fazla mağaza açmamız ve ürünlerimizi yurtdışında daha fazla tanıtmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, “Özellikle önümüzdeki şubat ayında inşallah yeni yatırım teşvik programıyla ilgili sayın bakanımızdan açıklamalar bekliyoruz. Bu açıklamada mobilya sektörümüzün de özellikle gerek ileri teknoloji gerekse bu konudaki yapılacak yeni yatırımların desteklenmesi en büyük isteğimizdir. Çünkü baktığımızda Türkiye’deki mobilya ihracatının şu anda bir kilogramı yaklaşık 4 dolara ihraç ediyoruz. Halbuki İtalya’nın şuanda bir kilogramını 10 ila 12 dolara ihraç ettiğini görüyoruz. O yüzden bizim kilogram başına satış fiyatını destekleyebilmemiz için hem yüksek teknolojiye hem de argeye yatırım yapmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Sektör temsilcilerine plaket veren Hüseyin Avni Mutlu, beraberindeki heyetle fuarı gezdi.