Kars'taki KCK Davası

Kars'ta, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'dan yargılanan 19'u tutuklu toplam 37 sanık, bugün Erzurum 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Kars'taki KCK Davası
Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 4'ncü duruşmasına tutuklu sanıklar Murat Yıldırım, Şükran Gürbüz, Ayhan Kurtulan, Yüksel Şilan Efendioğlu, Yakup Can, Alihan Dağ, Ramazan Erkmen, Yavuz Naki, Abdulkadir Dağ, Erdal İnce, Hakan Okşali, Musa Çakmak, Oktay Mamay, Şemsettin Enes, Güngör Alp, Hüseyin Boçnak, Nurettin Çeledir, Erdal Yıldırım, Süleyman Mencütekin ile tutuksuz sanıklar ile sanıkların avukatları, yakınları ve BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane katıldı

Mahkeme Başkanı Mustafa Karatay, duruşmada sanıkların avukatlarına söz verdi. Tutuklu sanıkların avukatlarından İbrahim Baştimar, sanıkların evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen flash disk, sim kart, cep telefonu, kitap ve dergilerin, müvekkillerinin örgüt üyeliğinden yargılanmalarına yeterli delil olmadığını, bilirkişi raporunda yer alan basın açıklaması ve yasal eylemlerin de terör suçu olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Sanıkların diğer avukatları da mahkemede söz alarak,müvekkillerinin tahliyelerini talep etti. Saat 14.00'da başlayan duruşma devam ediyor .