Elazığ'da Azerbaycan Parkı Açılıyor

Elazığ Belediye Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılan Azerbaycan Parkı'nın düzenlenecek bir törenle hizmete gireceği belirtildi.

Elazığ'da Azerbaycan Parkı Açılıyor
Elazığ Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ve valilik, Fırat Üniversitesi rektörlüğü ile bazı Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcilerinin katkılarıyla 'Elazığ-Bakü Kültür Sanat Buluşması' kapsamında desteklenen parka Azerbaycan ismi verildi. Bağımsızlığının 20. yılını kutlayan dost ve kardeş ülke Azerbaycan'ın isminin verildiği parkın 2 Şubat Perşembe günü saat 11.00'de Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakan Başyardımcısı Vagıf Aliyev, Azerbaycan Milletvekili ve Azerbaycan Atatürk Merkezi Müdürü Prof. Dr.Nizami Caferov ve Azerbaycan'dan gelen kültür elçilerinin katkılarıyla açılacağı bildirildi.

Şehrin merkezi yerlerinden Cumhuriyet Mahallesi'nde oldukça modern bir şekilde inşa edilen parkın içerisinde her iki ülkenin şehitlerinin anısına bir abide de inşa edildi. Elazığ Belediyesi olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi Türk büyüklerinin isimlerinin verildiği parklara yenisinin eklendiğini ifade eden Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, "Bağımsızlığının 20. yılını kutlamakta olan dost ve kardeş ülkeAzerbaycan'ın ismini taşıyacak parkımızın açılışını Azeri yetkililerle birlikte yapacağız. Türk dünyasının en yetkin isimlerinden olan ve dünyaca ünlü edebiyatçı Cengiz Aytmatov'un isminin verildiği parkın ardından yine bizler için önem arz eden kardeş ülke Azerbaycan ismini taşıyacak parkımızın hayırlı olmasını diliyorum" dedi .