Dtk Heyetinden Tüm Bel-sen'e Ziyaret

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, DTK Divan Başkanı Edip Yaşar ile beraberindeki heyet, Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şubesi'ni ziyaret etti.

Dtk Heyetinden Tüm Bel-sen'e Ziyaret
  DTK Eş Genel Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, DTK Divan Başkanı Edip Yaşar ile milletvekilleri Ayla Akat Ata, Hüsamettin Zenderlioğlu, Baki Karadeniz, İrfan Babaoğlu ve Halis Bilen`den oluşan heyet, Tüm Bel-Sen`i ziyaret etti. DTK heyetini Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Medeni Alpkaya ile Şube Sekreteri Gülay Teki Kuzu ve yönetim kurulu üyeleri ile işyeri temsilcileriyle karşıladı. DTK Eş Başkanı Türk, burada yaptığı konuşmasında, sadece Tüm Bel-Sen`in değil bütün kurum ve kuruluşların birsaldırı altında olduğunu belirterek, 'Tahammülsüzlük sadece emekçilere değil emekçilerin demokratik zeminde mücadeleye karşı yürütülen bir baskıdır. Emekçilerin, duruşuna, demokratik kimliğine, onuruna yöneliktir. Özgür gelecek ve özgür yaşam için mücadele eden herkese yöneliktir, bunlara karşı emeği ile değer yaratanları yalnız bırakmayacağız. Bizi sindirmeye, yok etmeye çalışan mantığa karşı daha güçlü bir duruşla yıllardan beri uygulanan bu politikaları boşa çıkaracağımıza inanıyorum 'diye konuştu

Ahmet Türk, zulüm politikalarını esefle kınadıklarını belirterek, DTK olarak baskı gören bütün kurumların ve STK`ların yanında olduklarını dile getirdi.

Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Medeni Alpkaya da dayanışma ziyaretinden dolayı bütün emekçiler adına memnuniyetini ifade ederek teşekkür etti. Alpkaya, muhalefet eden bütün kesimlere karşı bir tahammülsüzlük olduğunu, bunun da ötesinde bastırma ve yok etme politikası güdüldüğünü söyledi.  
Kaynak: İHA