Utso, Yeni Hizmet Binasını Bir Yıl İçinde Tamamlayacak

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Mustafa Kuvvet, yaklaşık dokuz yıl önce temeli atılan Ankara yolu üzerindeki yeni hizmet binası inşaatını 2013 yılına kadar tamamlayacaklarını söyledi.

Utso, Yeni Hizmet Binasını Bir Yıl İçinde Tamamlayacak
  Uşak`ın kent merkezine sıkışan günlük yaşamını rahatlatmak ve Ankara yolu üzerinde yeni yaşam alanları oluşturmak amacıyla 9 yıl önce temeli Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binası bir yıl içinde bitirilecek . Üç katlı binanın son katını hizmet binası , ikinci katını toplantı salonları olarak kullanmayı planladıklarını belirten UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet , binanın giriş katının da sergi ve atölye alanları olarak kullanılacağını bildirdi . İsmetpaşa Caddesi üzerindeki eski hizmet binasının yıkım işlemlerini tamamladıklarını ve burada bir iş merkezi inşa edileceğini kaydeden Kuvvet , “Önce İsmetpaşa Caddesi üzerindeki binayı tamamlayıp buradan elde edeceğimiz gelirle Ankara yolundaki yeni hizmet binamızın inşaatını bitireceğiz . Ankara yolundaki binayı tamamlamak için yaklaşık 2 milyon TL harcayacağız” dedi

Yaklaşık 7 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip yeni hizmet binası inşaatına bugüne kadar 3 milyon 500 bin TL harcandığını da belirten Mustafa Kuvvet , “Binanın bulunduğu arazi hazineye ait . Temel atıldığında 2013 yılına kadar inşaatın tamamlanacağı taahhüt edilmiş . Biz bu taahhüt nedeniyle inşaatı bir yıl içinde tamamlamak durumundayız . Oda olarak öncelikli hedefimiz İsmetpaşa caddesi üzerindeki binamızı bu yıl içinde bitirmek . Bu binayı iş merkezi olarak kullanacağımız için buradan elde edeceğimiz geliri Ankara yolu üzerindeki inşaatı tamamlamak için harcayacağız . İnşaatı tamamladıktan sonra hazine ile arsanın bize yeniden tahsisi yada devri konusunu görüşeceğiz . İnşaatın kaba inşaatı tamamlandı ama iç bölümlerde yapılacak çok iş var . 9 yıl önce günün koşulları göz önüne alınarak o bölgenin kentin yeni cazibe noktası olacağı düşünülmüş . O yüzden bina içinde sergi alanları ve atölyeler ile konferans salonları da tasarlamış . Çok büyük bir proje olduğu için şuanda binanın tamamını UTSO hizmet binası olarak kullanmamız mümkün değil . Yeni devlet hastanesi , adliye sarayı , emniyet müdürlüğü binası gibi kurumların bu bölgede inşa ediliyor olması 9 yıl önceki düşüncemizin doğru olduğunu gösteriyor . İnşaat tamamlandığında odanın 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak bir binaya kavuşmuş olacağız” dedi .
Kaynak: İHA