Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği Facebook'ta

Türkiye`nin Priştine Büyükelçiliği`ne bundan böyle Facebook aracılığıyla da ulaşılabilecek.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği Facebook'ta
Priştine Büyükelçisi Songül Ozan , Büyükelçilik olarak bir süreden beri Facebook ve Twitter ile Kosova`daki soydaşlara , Kosova halkına ve Türkiye`de Kosova ile ilgilenen bütün vatandaşlara ulaşabilmek için bir çalışma yaptıklarını belirtti . Büyükelçi Ozan , " Kosova hem ülke olarak hem de nüfus olarak Avrupa`nın en genç nüfusudur . Genç nüfusun da en fazla kullandığı sosyal paylaşım sitelerinin bu sosyal medya dediğimiz Facebook ve Twitter olduğunu biliyoruz . Bu sebeple Ocak ayı itibari ile bu sayfalarımızıaçtık " ifadeleriyle uygulamanın sebebini anlattı .

Ziyaretçiler tarafından yoğun bir ilgi olduğunu kaydeden Priştine Büyükelçisi Songül Ozan , " Biz hem Büyükelçiliğin faaliyetlerini , hem de herkesi ilgilendiren konuları Facebook ve Twitter aracılığıyla izleyicilerimizle paylaşacağız . Böylelikle halkın soruları da sosyal medya üzerinde cevaplanabilecek . Sayfalar şu anda Türkçe ve kısmi olarak Arnavutça`dır " dedi

Büyükelçi Ozan , Türkiye`de bütün kamu kurumlarının , başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın da sosyal medyanın imkânlarından yararlanarak kamuoyuna seslenebildiklerini ve kamuoyuyla çok yakın iletişim kurabildiklerini hatırlattı .

Priştine Büyükelçiliği`ne Facebook`ta http : //www . facebook . com/pages/TC-Priştine-Büyükelçiliği/Ambasada-Turke-në-Prishtinë adresinden ulaşılabiliyor .
Kaynak: İHA