Ttk'dan Göçükle İlgili Açıklama

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) İdari ve Sosyal İşler Daire Başkanı Alaattin Ülper, geçtiğimiz haftalarda meydana gelen kaçak maden ocağındaki göçükle ilgili, tahliye ekiplerinin görevlerini özveriyle yaptıklarını belirtti.


TTK Genel Müdürlüğü, kaçak ocaktaki göçükte ölen işçi yakınlarının iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

TTK İdari ve Sosyal İşler Daire Başkanı Alaattin Ülper, Kilimli beldesindeki Yayla Caddesi mevkiinde, 21 Ocak'ta bir kaçak maden ocağında göçük olduğu ve bir kişinin posta altında kalarak hayatını kaybettiği haberi üzerine, TTK tahlisiye ekiplerinin olay yerine gönderildiğini belirtti. Ülper, açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Alınan bilgilere göre, saat 19.00'da kazanın meydana geldiği, bir kişinin posta altında kaldığı ve ocakta çalışan diğer arkadaşları tarafından kurtarılmaya çalışıldı. Ancak bu müdahaleler sonucunda kazalıyı kurtaramayacaklarını anlayınca olay polis ekiplerine durum bildirilmiş. Ekiplerimize de saat 00.00'da olay haber verilmiş. Kurtarma ekip başı olay hakkında görevlilerden ön bilgi almıştır. Ekiplerimizde ocağa girip anında kurtarma çalışmalarına başlamalarının ardından, kazazedenin yaşamadığını tespit etmişlerdir. Kaçak ocağın derenin altında olması nedeniyle çalışma arının tavanından su geldiği görülmüştür. Zaman zaman da tavanda biriken su patlayarak kurtarma ekibinin ilerlediği alanı şlamla (su ve kömür karışımı posta) doldurmuş ve ilerleme çalışmalarını yavaşlatmıştır. Ancak sivil madenciler kesinlikle arında çalıştırılmamış ve kurtarma ekip başının gözetiminde tutulmuşlardır. Böylece, ilerleme hızı artırılmaya çalışılmıştır. Kaçak maden ocağındaki şartların bütün olumsuzluklarına rağmen TTK ekipleri öz verili çalışma sonucu görevlerini kesintisiz emek harcayarak yapmışlardır. Kazalı şahıs tahlisiye ekiplerince göçükten çıkartılıp hastaneye gönderilmiştir."