Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Şakar'a Silahlı Saldırı Olayı

29.

  01 . 2012 - Trabzon Valisi Recep Kızılcık , Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar`a yapılan silahlı saldırı olayıyla ilgili titiz çalışmalar sonucunda suç aletini ve özellikle sanığın kendini gizlemek için kullandığı kar maskesini delil olarak ortaya koyduklarını söyledi .

Kızılcık , AA muhabirine yaptığı açıklamada , Trabzonspor Asbaşkanı Şakar`a karşı menfur bir saldırı gerçekleştirildiğini anımsatarak , ``Polisimiz çok titiz ve özellikle saldırıya uğrayan Nevzat Şakar ile görüşerek bir çalışma yürüttü . Bu çalışmanın sonucunda yaklaşık 6-7 kişi üzerinde durarak çalışmalar yapıldı . En son gelinen noktada emniyetimiz tarafından 5 kişi gözaltına alındı`` dedi .

Emniyet tarafından gözaltına alınan kişilerden 3`ünün olayla ilgili itirafta bulunduğunu , 2 kişinin ise emniyette susma hakkını kullandığını belirten Kızılcık , şöyle devam etti : ``Bu titiz çalışmalar sırasında suç aletini ve özellikle sanığın kendini gizlemek için kullandığı kar maskesini de alarak delilleri ortaya koyduk . Bugün itibariyle sanıkları yüce adalete teslim ettik . Olayın aydınlatılmasını gerçekleştirmiş olduk . Emniyet olarak bir kez daha gösterdik ki , Trabzon`da görülecek olan tüm yasadışı olaylar , emniyetimiz tarafından er veya geç aydınlatılmaktadır . Saldırıya uğrayan veya mağdur pozisyondaki vatandaşlarımız bizimle işbirliği halinde çalıştıkları takdirde , olayın faillerini yakalamak çok daha kolay olmaktadır . ``Vali Kızılcık , olayla ilgili olarak söz konusu kişilerin yakalanması noktasında MOBESE kameralarının çok etkili olduğunu , olay anının öncesi ve sonrası tüm şehirdeki görüntülerin incelendiğini ifade ederek , bu görüntüler arasından çok titiz çalışmalar sonucunda faillere ulaşıldığını söyledi .

( ZAF-AK-OSM )
Kaynak: AA