Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi

İzmir Büyükşehir Belediyespor: 75(fotoğraflı)ŞANLIURFA - 29.

  01 . 2012 - Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi`nde mücadele eden Şanlıurfa Bedensel Engelliler takımı , evinde ağırladığı İzmir Büyükşehir Belediyespor`a uzatmalarda 75-71`lik sonuçla mağlup oldu .

Atatürk Spor Salonu`nda yapılan müsabakaya rakip takım hızlı başladı . Çekişmeli geçen maç boyunca üstünlüğünü sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyespor ilk yarıyı 40-34 önde bitirdi .

İkinci yarıya daha kontrollü başlayan ve üst üste ataklarla aradaki farkı kapatıp öne geçen ev sahibi ekip , üçüncü periyotta öne geçti .

Son periyodu büyük bir çekişmeye sahne olan maçın son saniyelerine 64-62 geride giren Şanlıurfa Bedensel Engelliler Basketbol takımı , bulduğu sayıyla maçı uzatmalara götürdü . Ancak uzatma bölümlerinde üstünlüğü elden bırakmayan konuk ekip , üst üste bulduğu sayılarla karşılaşmadan 75-71 galip ayrıldı .

Şanlıurfa Bedensel Engelliler Kulübü Başkanı ve takım antrenörü Veysi Fırat , maç sonrasında yaptığı açıklamada , kazanabilecekleri bir maçta puan kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi .

İki takımın da iyi mücadele ettiğini , ancak karşılaşmanın son dakikalarında yaptıkları küçük hatalarla mağlup olduklarını ifade eden Fırat , ``Ligin ilk yarısında son maçımızdan puan alamadık . Kazanabileceğimiz bir maçta puan kaybettiğimiz için üzgünüz . Sezonun ilk devresi bizim açımızdan istenilen sonuçların alınamadığı bir dönemdi . Ancak devre arasında çok çalışıp , ikinci yarıda yükselişe geçmek istiyoruz`` diye konuştu .

( MÜS-DAŞ-MRT-MTE )
Kaynak: AA