Tatvan Belediyesi'nin Torba Yasa İsyanı

Bitlis`in Tatvan ilçe Belediye Başkanı Abdullah Ok, torba yasa gereğince Tatvan Belediyesi`nden diğer kamu kurumlarına gönderilen 142 işçiden 45`inin tekrardan geri iade edildiğini söyledi.

Tatvan Belediyesi'nin Torba Yasa İsyanı
  Belediyelerine haksızlık yapıldığını savunan Ok , Bölge İdare Mahkemesi`ne dava açtıklarını ifade etti .

Başkan Abdullah Ok , Belediyelerdeki fazla işçilerin diğer kamu kurumlarına dağıtılmasını ön gören torba yasada Belediyelerine haksızlık yapıldığını iddia etti . Torba yasa gereğince 142 işçinin diğer kurumlara gönderilmesi gerektiğini belirten Başkan Ok , gönderilen işçilerden sadece 97`sinin diğer kurumlara geçişinin onaylandığını geriye kalan 45 işçinin Belediyeye geri gönderildiğini belirtti . Yapılan uygulamayı haksızlık olarak değerlendiren Başkan Abdullah Ok , " Bu şekilde Belediyemize büyük birhaksızlık yapılmış oldu . 142`ye ilaveten biz 11 işçimizi fazladan gönderdik bunların geri gönderilmesini bekliyorduk . Ancak diğer 45 işçinin de geri gönderilmesi bize yapılan haksızlığı gözler önüne seriyor . Belediyemizde şu anda fazladan 45 işçi duruyor . Okullarda ve diğer kurumlarda işçi ihtiyacı varken bu işçilerin bize geri gönderilmesi akıl alır bir durum değildir . Geri gönderilen işçilerin hepsi emekliliğine az bir süre kalan ve bize muhalif olan maaşı en yüksek olan işçilerdi . Bunların gerigönderilmesinin sebebi toplu alacaklarını göndermiş olduğumuz kurum yerine belediyemizden almalarını sağlamak içindir " diye konuştu .

Uygulamanın haksızlık olduğunu savunan Başkan Ok , konuyla ilgili Bölge İdare Mahkemesi`ne dava açtıklarını da sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA