Tacik Kadın, Uçakta Doğum Yaptı

Sahte raporla uçağa alındığı iddia edilen Tacikistan vatandaşı Nasiba Davlatova (26), Moskova-Duşanbe seferini yapan uçakta doğum yaptı.





Rapora göre erken , kadının gerçek hamilelik sürresine göre normal sürede gerçekleşen doğumun , uçağın Özbekistan topraklarında Semerkant kenti hava sahasında bulunduğu ve inişe geçmesine yarım saat kaldığı bir sırada gerçekleştiği belirtildi . Uçağın , Duşanbe havaalanına inişinin hemen ardından , anne ve bebeği havaalanında hazır bekletilen ambulansla hastaneye kaldırıldığı kayd edildi . Uçakta doğum yapan kadına ilk müdahaleyi uçak personeli yaptı . Sağlıklı gerçekleşen doğumda Tacik kadın bir erkek çocuk dünyaya getirdi .



Bu arada kadının , yanlış verilen rapor üzerine Moskova’nın Domodedovo Havalanı’ndan kalkan uçağa alındığı iddia edildi . Normalde dokuz aylık hamile olduğu anlaşılan kadının verilen raporda , doğumuna daha uzun zaman kaldığının yazıldığı illeri sürüldü .

Bunun 2007’den bu yana Tacik Hava Yoları’na ait uçaklarda havada gerçekleşen dördüncü doğum vakası olduğu bildirildi . Daha önce 2007 , 2008 ve 2011’de üç ayrı doğum vakası yaşanmıştı . Bu doğumların da Rusya-Tacikistan seferlerini yapan uçaklarında gerçekleştiği hatırlatıldı .