Sudan’da Kaçırılan 29 Çinli’den 14’ü Kurtarıldı

Sudan`ın sorunlu bölgesi Güney Kordofan`da bir şantiyeye düzenlenen saldırı sonrası rehin alınan 29 Çinli’den 14’ünün kurtarıldığı bildirildi.

 



Çin medyasında yer alan haberlerde , Sudan’ın petrol üretim bölgelerinden biri Güney Kordofan eyaletinde , orduyla çatışmaya giren gerillaların kendi güvenliklerini sağlamak için 29’su Çinli olmak üzere 70’den fazla işçiyi rehin aldığı belirtildi .



Haberde , Çin Uluslararası Su ve Elektrik Şirketi`nin ( CWE ) şantiyesinde rehin alınan 29 Çinli işçiden 14’ünün kurtarıldığı , diğer 15 işçiyi kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiği kaydedildi . Kaçırılan Çinli işçilerin Nuba dağlarına götürüldüğü ifade edildi .




Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Liu Weimin , Sudan`da kaybolan Çinli işçileri kurtarmak için Çin ve Sudan hükümetlerinin tüm olanakları kullanacaklarını vurguladı . Liu , Sudan hükümetinin kayıp Çinli işçileri kurtarmak için tüm olanaklarını kullanmakta olduğunu ve Sudan`daki Çinlilerin güvenliğini sağlamak ve onların projelerinin sorunsuz şekilde uygulanması için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi .




Çin resmi Xinhua ajansı da haberinde şantiyeye Güney Sudan`daki ayrılıkçı Halk Kurtuluş Ordusu`nın saldırdığına yer verdi .