Özgür Suriye Ordusu Komutanı: Önümüzdeki Süreçte Sürprizlerimiz Olacak

Özgür Suriye Ordusu Komutanı Albay Riyad el Esad, Suriye ordusunun psikolojik çöküntü yaşadığını öne sürdü.

Albay Esad , Suriye`nin birçok bölgesinde rejim güçleri ile mücadelelerinin devam ettiğini ve önümüzdeki dönemde sürprizlerinin olacağını söyledi . El Cezire televizyonuna telefonla bağlanan Albay Esad , " Bu rejimi düşürmeye kararlıyız . " dedi .




Ordudan çok sayıda kişinin ayrılmaya devam ettiğini belirten Albay el Esad , " Esed yönetimi ordudan ayrılmaların çok olması sebebiyle operasyonlarını Cumhuriyet muhafızları ile gerçekleştirmeye başladı . Ordudan ayrılanların çoğu , Özgür Suriye Ordusuna katılıyor . " diye konuştu .




Riyad el Esad , Özgür Suriye Ordusu`nun prensibinin mezhep ve din farkı gözetmeksizin vatandaşı ve vatanı korumak olduğunu ifade ederek , " Amacımız gelecekte özgür ve demokratik bir Suriye için gerçek bir ordu kurmak . Özgür Suriye Ordusu`ndan hiç kimsenin gelecekte siyasi bir rol üstlenmesini kesinlikle kabul etmiyoruz . Ordunun görevi ülkeyi korumak , siyaset siyasetçilere bırakılacak . " ifadelerini kullandı .




Özgür Suriye Ordusu ile Suriye güvenlik güçleri arasında başta Şam`ın banliyöleri olmak üzere , Humus , İdlib , Hama ve Dera`nın bazı bölgelerinde yoğun çatışmaların yaşandığı ifade ediliyor .