Mtso'da 'k Belgeleri Bürosu' Açıldı

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanlığı tarafından kurulan K Belgeleri Bürosu, törenle hizmete açıldı.

Mtso'da 'k Belgeleri Bürosu' Açıldı
MTSO hizmet binasına kurulan büronun açılış törenine Muş Vali Vekili Çetin Kılınç , MTSO Başkanı Şihmus Sinecem , Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz , Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Salih Kılıç ile şoförler katıldı . Törenin açılış konuşmasını yapan MTSO Başkanı Şihmus Sinecem , şoför esnafının K-1 , K-2 ve K-3 belgelerini almak için Erzurum`a gitmek zorunda kaldığını ve ağır kış şartlarından dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi . Şoförlerin K belgelerini artık Muş`tan alabileceklerini ifadeeden Şihmus Sinecem ; " Şoför esnafımız K belgelerini almak için sürekli Erzurum`a gitmek zorundaydı . Erzurum`da kış şartları ağır olduğundan dolayı bu esnaflarımız sıkıntı yaşıyordu . Çok sayıda şoför yolda mahsur kalıyordu . Biz bu durumu Sayın Bakanımıza götürdük . Genel Başkanımız ve Karayolları Genel Müdürlüğümüz de bu konuya sıcak baktı . Biz de çalışmalara başladık . İlk etapta bir personeli seminere gönderdik . Bugünden sonra çok seri bir şekilde arkadaşlarımızın K belgelerini Muş`tan vereceğiz " dedi .

Yeni büroyla birlikte şoför esnafının büyük bir rahatlığa kavuşacağını belirten Vali Vekili Çetin Kılınç ise ; " Bu hizmetin ilimize gelmesi , vatandaşlarımızın daha iyi hizmet alması anlamına geliyor . Çünkü sürücülerimiz Erzurum`a gitmek zorunda kalıyordu . Bazen ağır kış şartlarından dolayı yolda mahsur kalıyorlardı , bazen de eksik evrak olduğu için Muş`a geri dönmek zorunda kalıyordu . Artık şoför esnafımız K belgelerini Muş`tan alabilecekler . Bu büroyla birlikte şoför esnafımız büyük bir rahatlığakavuşacaktır " diye konuştu .

Yapılan konuşmaların ardından büronun açılışı yapıldı . Açılışın ardından K-1 Belgesi için müracaat eden Cahit Doğan isimli şoförün işlemleri yapıldı . K-1 belgesini alan Cahit Doğan ; " Biz bu belgeyi almak için büyük çile çekiyorduk . Çünkü Erzurum`a gidiyorduk ve bazen yolda mahsur kalıyorduk , bazen de eksik evrak olduğu için Muş`a geri dönmek zorunda kalıyorduk . Bu çilelerden kurtulduğumuz için çok mutluyuz " dedi .

MTSO`da açılan K Belgeleri Bürosu`nda , Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından verilen K-1 , K-2 ve K-3 Yetki Belgeleri verilecek .
Kaynak: İHA