Mhp'li Vural: Ülkücülerin Mağduriyetini Dile Getireceğiz

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ülkücülerin 12 Eylül mağduriyetini daima dile getireceklerini belirterek, "12 Eylül zihniyetiyle de, darbeci Recep Paşa zihniyetiyle de mücadele edeceğiz.

" dedi .

Meclis`te basın toplantısı düzenleyen Vural , öğrenci meclislerinin himayesiz bırakıldığını , kendi gündemlerini oluşturmalarına dahi izin verilmediğini öne sürdü . Vural , " Hükümet o kadar demokratik ki öğrenci meclislerinin kendi gündemlerini oluşturmalarına dahi izin vermiyor . Gündem , Milli Eğitim Bakanlığı talimatıyla belirleniyor . Tepeden inme ve dayatmayla öğrenci meclislerine `gündem böyle olacak` deniliyor . Sonra da öğrenci meclislerinin adına `demokrasi eğitimi` diyorlar . AKP , TBMM`de ne yapıyorsa , öğrenci meclislerinde de aynısını uyguluyor . " diye konuştu .

Oktay Vural , Uludere`de yaşanan olayla ilgili soru üzerine şunları söyledi : " Türkiye , terörle mücadeleyi ABD`nin inisiyatifine terk etmiş durumdadır . Oysa Türkiye bu konuda kendi istihbarat kaynaklarını kullanmalıdır . Kendi bilgi kaynakları ve stratejisiyle bu mücadeleyi sürdürmelidir . MİT , Uludere konusunda bir istihbarat vermediğini söyledi . Bu da bir zafiyet değil midir? "

12 Eylül mağduru Ülkücülerle ilgili soruya da Vural , " MHP olarak Ülkücülerin mağduriyetini daima dile getireceğiz . 12 Eylül zihniyetiyle de , darbeci Recep Paşa zihniyetiyle de mücadele edeceğiz . " cevabını verdi .