Londra Olimpiyatları İçin Üç Vize

Tatar, tekvandoda olimpiyat vizesi alan tek bayan sporcu olduANKARA - 30.

  01 . 2012 - Rusya`nın Kazan kentinde yapılan Tekvando 2012 Londra Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri`nde , Servet Tazegül`ün ardından Bahri Tanrıkulu ve Nur Tatar da vize aldı .

Dünya elemesinde başarılı olan Servet Tazegül`ün ardından gözlerin çevrildiği Kazan`da yapılan elemelere Türkiye , üç sporcu ile katıldı .

Erkekler artı 80 kiloda Bahri Tanrıkulu ile bayanlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım ve 67 kiloda Nur Tatar , 2012 Londra Olimpiyatları`na gidebilmek için mücadele etti . İlk gün mücadele eden Yıldırım , çeyrek finalde Ukraynalı rakibine 4-3 kaybederek hayal kırıklığı yarattı .

Bahri Tanrıkulu ise ikinci gün maçlarında ilk turu maç yapmadan geçti . Tanrıkulu , çeyrek finalde iki olimpiyat madalyalı Fransız sporcu Pascal Gentil`i 7-6 , yarı finalde de Slovenya`dan Trajkovic Ivan`ı 5-4 yenerek Londra vizesi almayı garantiledi . Formalite maçına dönüşen final maçında ise İtalyan Carlo Molfetta havlu atınca , Tanrıkulu şampiyonluğunu ilan etti .

Elemelerin son gününde 67 kiloda Nur Tatar tatamiye çıktı . Geleceğin büyük yıldızı olarak görülen Tatar , rahat maçlar çıkartıp , Çek Simona Hradilova`yı 10-0 , Slovenya`dan Franka Anic`i 11-2 ve Alman Helena Fromm`u da 5-1 yenerek , şampiyon oldu . Nur Tatar , tekvandoda olimpiyat vizesi alan tek bayan sporcu oldu .

Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin , dört sporcu ile Londra`ya gitmeyi hedeflediklerini ancak bunu üç sporcunun başardığını belirterek , ``Dünyada artık zayıf diyebileceğimiz ülke çok azaldı . Herkes en iyi sporcularıyla Rusya`ya geldi . Rukiye de Londra vizesi alabilirdi ancak bazen tecrübe de gerekiyor . Olimpiyatlara gitmeye hak kazanan üç sporcumuzun da Londra`da başarılı olacağına inanıyorum`` dedi .

( YHO-ZZ )
Kaynak: AA