Kral Abdullah, Bakanlar Kurulunu Topladı

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz el Suud başkent Riyad’daki El Yamama sarayında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık etti.


Toplantı başlangıcında Kral Abdullah Kurula hafta içinde kardeş ülke liderleriyle bölgede ve dünyada gelişen olaylar hakkında gerçekleştirdiği istişare, mektuplaşma ve telefon görüşmeleri hakkında bilgi verdi.

Toplantı sonunda Suudi Arabistan Haber Ajansına (SPA) açıklama yapan Sosyal İşler Bakanı Dr. Yusuf bin Ahmet el Useymiyn Bakanlar Kurulu’nun bölgesel gelişmeler ile Arap dünyasına ve uluslararası olaylar hakkındaki bir dizi raporu ele aldığını söyledi.

El-Useymiyn iki gün önce İstanbul’da dördüncüsü yapılan Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Yüksek Düzeyli Stratejik Diyalog Dışişleri Bakanları Toplantısı sonuç bildirgesinde yer alan iki taraf arasındaki sağlam ilişkiler ve tarafların aralarındaki işbirliğini artıma arzusu, bölgede barış ve istikrarın üzerinde olumlu etkisinin olduğuna dikkat çekti.

Toplantıda, Suriye’de şiddetin kullanılmaya devam etmesi, ölü sayısının artması ve durumun tehlikeli bir şekilde bozulması nedeniyle Arap Birliği gözlemcilerinin bu ülkedeki çalışmalarını durdurma kararının da ele alındığı belirtildi. Suriye'de akan kanın hemen durdurulmasını isteyen Suudi hükümeti, Suriye halkının meşru talep ve isteklerinin yerine getirilmesi için sarf edilen ortak çabaların önemine vurgu yaptı .