Köydeki Heyelan Nedeniyle 4 Ev Boşaltıldı

Antalya`nın Manavgat ilçesine bağlı Beydiğin köyü Yalnızağaç Mahallesi`nde meydana gelen heyelan nedeniyle 4 ev boşaltıldı.

Köydeki Heyelan Nedeniyle 4 Ev Boşaltıldı
Yağışlar nedeniyle yaşanan toprak kayması sonrasında Yalnızağaç Mahallesi`nde 7 evden 4`ü oturulamaz hale geldi . Boşaltılan evlerin duvarlarında derin yarıklar oluştu .

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu , yaptığı açıklamada 2 gün önce Beydiğin köyü Yalnızağaç Mahallesi`nde meydana gelen toprak kayması sonucu 4 evin içinde derin yarıkların oluşması sebebiyle oturulmaz hale geldiğini söyledi . Heyelan sonrası 4 evde boşaltma yaptıklarını belirten Kaymakam Bulgurlu , konu ile ilgili Antalya Valisi Dr . Ahmet Altıparmak , Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü`nü bilgilendirdiklerini söyledi . Bulgurlu , Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Afet İşleri Genel Müdürlüğü`nden gelen 7 kişilik ekibin heyelan olan bölgede inceleme yaptığını ve 4 evde oturulamaz raporu verdiğini kaydetti . Bulgurlu , " Heyelan olduğunu duyar duymaz köye kısa sürede ulaştık . Toprak kaymasına bağlı 4 ev oturulamaz hale gelmiş . İçinde yaşayan 4 aileyi tahliye ettik . Tahliye edilen 4 evin dışında Yalnızağaç Mahallesi`nde bulanan 3 evde ise bir risk yok . Köylülerimizin yanındayız . Endişeye mahal yok . " diye konuştu .

Köy muhtarı Mehmet Karacabak , köylerinde 2 gün önce meydana gelen heyelanda 4 evin oturulamaz hale geldiğini söyledi . Toprak kayması sonrası hasar oluşan evlerde Mustafa Durmaz , Nazlıma Durmaz , Fatma Durmaz , İbrahim Durmaz , Nihat Durmaz , Mehmet Durmaz ve Zevdikar Durmaz`ın yaşadığını belirten Karabacak , derin yarıklar oluşan 4 evin boşatıldığını kaydetti .


İki gün önce meydana gelen heyelanda çok korktuğunu belirten ev hanımı Nazlıma Durmaz , mutfakta yemek hazırlarken duvarın yarıldığını görür görmez deprem oluyor diyerek ailecek kendilerini dışarıya attıklarını söyledi .

Durmaz , " Duvardaki yarıklar beni çok korkuttu . Mutfak tezgâhı üzerindeki yarıkları görünce eşim ve çocuklarımı alarak hemen dışarı çıkardık . Evimizin 3 odasında ve mutfağında derin yarıklar var . Evimiz kullanılmaz hale geldi . Yetkililerden tardım bekliyoruz . Şu anda bir akrabamızın yanına sığındık . Eşimde kanser tedavisi görüyor . Zor durumdayız . " diye konuştu .

Evinin duvarında oluşan yarıkları gösterirken ağlayan Mustafa Durmaz , duvar taşı ve ev içinde yarıklar oluştuğunu görünce deprem oluyor korkusu ile 3 çocuğu ve eşi ile birlikte hızlı bir şekilde kendilerini dışarı attıklarını kaydetti .

Öte yandan , Manavgat`ın Beydiğin köyüne yakın olan Kızıldağ köyü Çorak Mahallesi`nde 1996 yılında meydana gelen heyelanda 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi .