Kardan Heykeller Beğeni Topladı

Erzurum Kar Festivali kapsamında Atatürk Üniversitesi ve çeşitli kuruluşların işbirliğiyle gerçekleştirilen 7.

Kardan Heykeller Beğeni Topladı
Ulusal Erzurum Kar Heykeli Yarışmaları’nda ortaya çıkan Selçuklu , Osmanlı ve şehir kültürünü yansıtan çalışmalar vatandaşların beğenisini topladı .


Yakutiye Medresesi ile Polat ve Dedeman otellerinin bahçesinde hazırlanan kar heykelleri jüri tarafından değerlendirilerek ödüllendirildi . Dereceye giren çalışmaların sahiplerine 650-2000 TL arasında ödüller verildi . Değerlendirme jürisinde Vali Yardımcısı Özgür Arslan , Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof . Dr . Reşat Karcıoğlu , Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar , Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Başkanı Doç . Dr . Mustafa Bulat , Kayak Öğretmeni Şenol Mızrak , Araştırma Görevlisi Serap Bulut ile Kış Festivali Kreatif Direktörü Orhan Ardahanlı yer aldı .

Açılışını eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in yaptığı sergide yer alan Osmanlı ve Selçuklu mimari özelliklerini yansıtan kar heykeller ile Erzurum’un adeta simgeleri durumundaki çay , bardak , tabak ve çaydanlık heykelleri de oldukça ilgi çekti .

Yarışmada Palandöken-Dedeman 2 . grupta birinciliği Tolga Demirel-Servet Kaya ikilisinin yaptığı çalışma , Yakutiye’deki çalışmada ise profesyoneller dalında birinciliği Gülsüm Binzet ile Muhammet İşçi kazandı .