Kar Köy Yollarını Kapattıankara

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 9 ilde 472 köy ve mezra ile 4 ilçenin yolu ulaşıma kapandı.

  Sakarya Valiliğinden alınan bilgiye göre , gece saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle 114 köy yolu ulaşıma kapandı . Sakarya İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi .

-Zonguldak-Zonguldak ' ta etkili kar yağışı , 102 köy yolunda ulaşımı engelledi . İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü ekiplerinin kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü öğrenildi .

-Muş-Muş İl Özel İdare Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyhmus Yentür , kar yağışı ve tipi nedeniyle merkezde 10 , Varto ilçesinde 40 , Malazgirt ilçesinde 10 ve Bulanık ilçesinde 10 olmak üzere toplam 70 yolun ulaşıma kapalı olduğunu kaydetti .

-Kayseri-Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ' nden yapılan açıklamaya göre , gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle 6 köy yolu ulaşıma kapandı .

-Adıyaman-Adıyaman İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan , kapanan yollar için sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmalara başladıklarını kaydetti .

Adıyaman genelindeki tüm karayollarının dün itibarıyla açıldığını belirten Doğan , ' ' Dün tüm yolları açmıştık . Gece tekrar etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle birçok yerde yollar kapandı . Şu anda 4 ilçe , 90 köy ve mezranın yolu kapalı durumda . Ekiplerimiz yol açma çalışmalarına başladı ' ' diye konuştu .

-Hakkari-Hakkari İl Özel İdaresi yetkilileri , kar yağışı nedeniyle il genelinde 9 köy ve 23 mezra yolunun ulaşıma kapalı olduğunu , yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti .

-Çankırı-Çankırı İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamada , toplam 6 köy yolunda ulaşımın sağlanamadığı belirtildi .

Açıklamada , kapanan yolların açılması için 1 kar makinesi , 12 greyder , 4 dozer ve 6 kar kamyonu ile 23 ekibin aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi .

-Bolu-Bolu ' da aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreye , yüksek kesimlerde ise 2 metre 50 santimetreye ulaştı .

Kar yağışı nedeniyle Bolu ' da toplam 17 köy yolu ulaşıma kapandı . İl Özel İdaresi ekipleri , kapanan köy yollarının açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor .

-Trabzon-Trabzon Valiliği ' nden alınan bilgiye göre , Doğu Karadeniz ' de bir süredir etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle toplam 35 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor .

Köy yollarının ulaşıma açılması için Trabzon İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 58 ekip , 40 greyder ve 18 iş makinesiyle karla mücadele çalışmaların aralıksız sürüdürüldüğü öğrenildi .

-Karaman-Karaman ' da dün gece başlayan ve etkili olan kar yağışı nedeniyle Karaman ' ı Akdeniz Bölgesi ' ne bağlayan Karaman-Mersin karayolu Sertavul Geçidi ' nde aşırı buzlanma ve tipiden dolayı ulaşım güçlükle sağlanıyor .

Karayolları ekiplerinin , kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü öğrenildi .
Kaynak: AA