İstanbul'da Thy Seferleri İptalistanbul

İstanbul`u etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle THY`nin Atatürk Havalimanı`ndan yapılması gereken çok sayıda iç ve dış hat seferi iptal oldu.

  Alınan bilgiye göre , yoğun kar yağışı nedeniyle THY ' nin Atatürk Havalimanı ' ndan yapılması gereken Kişinev , Lyon , Paris , Simferopol , Selanik , Kahire , Riga , Barselona , Nice , Cenevre , Bologna , Hamburg , Saraybosna , Milano , Lviv , Lübliyana , Priştina , Üsküp ve Minsk ' in de aralarında bulunduğu dış hat seferleri ile Kars , Trabzon , Ankara , Muş ağrı , İzmir , Batman , Kayseri , Gaziantep , Hatay , Antalya ve Dalaman ' a olan çok sayıda iç hat seferi karşılıklı olarak iptal edildi .

Bu arada çok sayıda iç ve dış hat seferinde de olumsuz hava şartları nedeniyle gecikmeler yaşanırken , Atatürk Havalimanı ' na inmesi gereken bazı uçaklar da yedek meydanlara iniş yaptı .

THY yetkilileri , uçakları iptal olan yolcuların otellere yerleştirildiğini , istemeleri halinde ise bilet iade işlemlerinin yapıldığını kaydetti .

Devlet Hava Meydanları İşletmesi ( DHMİ ) Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur da , gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışıyla birlikte 40 kişilik kar mücadele ekibi ve 17 tane kombine kar mücadele ile yardımcı araçlarla , kar temizleme çalışmalarına başlandığını ve çalışmaların sabaha kadar sürdüğünü söyledi .

' ' Şu anda 3 pistimizde iniş ve kalkışlara hazır halde ' ' diyen Özuğur , pistlerdeki frenleme değerlerinde herhangi bir sıkıntının bulunmadığını kaydetti .

Özuğur , kar temizleme araçlarının pistlere girmesi , havalimanıdaki yoğun trafik ve uçaklara yapılan de-icing işlemi ( uçakların alkol ve glikoz karışımı bir sıvı ile yıkanması ) nedeniyle zaman zaman iniş ve kalkışlarda gecikmelerin yaşandığını ifade etti .

Yoğun kar yağışı yüzünden zaman zaman görüş mesafesinin 800 metrenin altına düştüğünü belirten Özuğur , ancak pistlerden birinin cat3 kategorisinde olduğu için bu durumun bir sıkıntı yaratmadığını sözlerine ekledi .
Kaynak: AA