İstanbul'da Kar Tatiliistanbul

İstanbul Valiliği, kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle, kamu kurum ve kuruluşlarının saat 15.

30`dan itibaren tatil olması kararı aldı .

İstanbul Valiliğinden alınan bilgiye göre , Valilik , yoğun kar yağışının etkili olduğu kentte , akşam trafiğini rahatlatmak için kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin , saat 15 . 30`da iş bırakması yönünde karar aldı .

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki personel , saat 15 . 30`dan itibaren evlerine gönderildi .

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş , İstanbul Valisi ile sabah birlikte olduklarını belirterek , ``Bugün saat 15 . 30`dan itibaren mesainin tatil edilmesi kararını verdiler . Kendisine teşekkür ederim . Çünkü akşam dönüşlerdeki trafik yoğunluğunun sıkıntı olmaması adına önemli bir karardır`` dedi .

Topbaş , meteorolojiden aldıkları bilgiye göre , 7 Şubat`a kadar kar yağışının aralıklarla devam edeceğini dile getirerek , yağışın zaman zaman yoğunlaşacağını , yüksek yerlerde ağırlıklı olmak üzere buzlanma olacağından bahsedildiğini anlattı .

Topbaş , ``İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak çok ciddi bir çalışma içindeyiz . Bunu İstanbullular fark ediyor . En güzeli de İstanbulluların göstermiş oldukları hassasiyet . Trafikte bir yoğunluk yok şu anda . Bunun görüyor ve gözlüyoruz . Yöneticiler , yönetim ve halk birlikte hareket ettiği zaman problem yaşanmıyor`` dedi .

Kar yağışının bazı bölgelerde biraz daha fazla olduğunu dile getiren Topbaş , yollarda ve ana arterlerde bir sorunun bulunmadığını , rahat bir trafik hareketinin olduğunu söyledi .

Topbaş , vatandaşların ihtiyaç duymadıkları takdirde bireysel araçlarını kullanmamaları gerektiğini altını çizerek , özellikle acemi şoförlerin bu tip havalarda araç sürmesinin çok dikkat istediğini , bu nedenle mümkün olduğunca onların trafiğe çıkmamasını önerdiklerini kaydetti .

Başkan Topbaş , ``Bu konuda toplu taşıma araçlarını yoğunlaştırdığımızı vatandaş biliyor . Hizmetin devamının sağlayacağız . İnanıyorum ki bu kar yağışı İstanbul`da bir kaos olmayacak`` dedi .

Kamu çalışanlarının yarınki mesai saatlerinde bir düzenleme olup olmadığına dair soru üzerine Topbaş , bu konuyu Vali ile görüştüklerini , bugünkü değerlendirmesini yaptıklarını , bu konunun günlük karar verilen bir durum olduğunu ifade ederek , yarın da bir sıkıntılı bir atmosfer olması ve dönüşlerde sıkıntı olması halinde Vali`nin bu durum değerlendirerek ona göre karar verebileceğini söyledi .
Kaynak: AA