İspanya Ekonomisi Daraldımadrid

İspanya ekonomisi, geçen yılın dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 daraldı.

  İspanya Ulusal istatistik Ofisinin ( Ine ) ilk tahminlerine göre , ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılası ( GSYH ) geçen yılın son üç aylık döneminde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0 , 3 daraldı . Böylece ekonomi , 2009 yılı dördüncü çeyreğinden bu yana ilk kez gerilemiş oldu .

Geçen yılın tamamında yüzde 0 , 7 büyüyen İspanya ekonomisi , 2009 yılında yüzde 3 , 7 daralmış , 2010 ' da ise 0 , 1 büyümüştü .

Ine ' nin büyümeye ilişkin kesinleşmiş verileri 16 Şubat ' ta açıklaması bekleniyor .

İspanya Merkez Bankası , ekonominin bu yıl yüzde 1 , 5 daralacağını , işsizliğin ise yüzde 23 , 4 seviyesine çıkacağını , gelecek yıl ise ekonominin yüzde 0 , 2 ile hafif bir toparlanma kaydedeceğini , işsizliğin de yüzde 23 , 3 ' e gerileceğini tahmin ediyor .

İspanya ' da işsizlik , geçen yılın Aralık ayı sonu itibariyle yüzde 22 , 85 ' e ulaşarak , 1995 ' ten bu yana en yüksek seviyeyi gördü .

Hükümet , ülkenin bütçe açığının gayrisafi yurtiçi hasılaya ( GSYH ) oranını bu yıl yüzde 4 , 4 ' e çekmeyi hedefliyor , ancak pek çok ekonomist bunun İspanya için ulaşılabilir bir hedef olmadığını belirtiyor .
Kaynak: AA